Turhund

Turhund er et tilbud fra NBSKs brukshundkomitè til deg som først og fremst har hunden som kompis og turkamerat. Det er viktig arbeid for en berner, og Turhund er i utgangspunktet for bernere. Men andre raser og blandinger kan selvsagt bli med på turen. Hvor mye og hvor langt går dere på ei uke, på en måned eller et helt år? Det blir fort kilometer av det når man beveger seg litt hver dag. Så bli med på leken! Det koster bare kr 100,- pr. hund. Betales i nettbanken til konto 1506.05.74399  eller med Vipps til #514768, merket med “Turhund 2024” og samme hundenavn som du bruker når du registrerer turene.

Opplegget er enkelt. Du notere turene dere går og melder distansen inn til oss, enten i skjemaet her eller på e-post til [email protected]. Du velger selv hvor ofte du rapporterer, daglig, ukentlig eller månedlig. Vi regner i kilometer, og tar bare med ett siffer bak komma. For sikkerhets skyld bør du ha holde en viss oversikt selv, for dette går veldig manuelt for seg i sekretariatet. Det viktige er at du bruker samme hundenavn og e-postadresse hver gang for at vi skal legge riktig sammen. Sammenlagtlista bli oppdatert minst hver måned og link lagt ut på brukshundkomitéens facebookgruppe “Bernere i bruk“.

Når året er slutt oppsummerer vi og trekker ut premier blant alle som har vært med på tur. I tillegg får du medalje for strevet, alt etter hvilken milepæl dere nådde. Vi har satt disse milepælene:

 • Bronse for 600 km
 • Sølv for 1200 km
 • Gull for 2000 km

Ettersom det er veldig forskjelling topografi i dette landet, lager vi en ordning for dem som bor der det er mye mer oppover enn bortover. Du kan legge til 3 km for 400 høydemeter, 6 km hvis dere passerer 800 høydemeter og så videre. Dette gjelder for enkeltturer. Du kan ikke legge sammen høydemeter fra flere turer og regne dem om til kilometer. Turer med mindre enn 400 høydemeter gir altså ingen “bonus”.

Bruker du mobilappen Strava til å logge turene dine, kan du knytte deg til klubben vår; NBSK Turhund. Da kan vi dele turer, målsettinger og  gi hverandre fortjente klapp på skuldra. Tar du bilder underveis, kan du tagge dem med #turberner på Instagram.

Her kan du se hvordan det går, bokstavelig talt.

Turhund

Legg inn informasjon om turen din her

 • Fylles bare ut èn gang pr. år
 • Husk å oppgi samme e-post hver gang så vi kan summere turene dine.
 • Send inn for hver hund eller felles hvis de alltid går sammen.
 • Bare nødvendig å fylle ut èn gang
 • Du kan også samle opp for en uke eller en måned før rapportering
  DD slash MM slash YYYY
 • Oppgi distansen i kilometer med ett tall bak komma
 • Du kommer ikke med på lista eller får merke før kr 100,- pr. hund er betalt. Merk innbetaling med «Turhund 2024» og hundenavn.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.