Brukshundkomiteen

Berner sennenhunden som bruks- og arbeidshund

Brukshundkomiteen tar seg av spørsmål omkring brukshundarbeid relatert til berner sennenhund. Dette være seg konkurranser, kurs, seminarer og turer. Vi ønsker også å løfte fram rasens klassiske egenskaper som bruks- og arbeidshund gjennom aktiviteter og faglige innspill. Om sommeren arrangerer vi fellestur i fjellet, og/eller en ukes samling med turer, trening og hundefaglige foredrag. I 2017 lanserte vi også ferdighetsmerker for kløvhund i gull, sølv og bronse, og tilsvarende prøver er nå lansert i Sverige. Du kan også be om å bli innlemmet i Facebook-gruppa vår «Bernere i bruk»

Annonserte aktiviteter arrangert eller organisert av Brukshundkomiteen:

Brukshundkomiteen kan også gi råd og veiledning i spørsmål om regelverk og trening, samt innkjøp, tilpasning og bruk av utstyr som trekksele og kløv. Vi tar også gjerne imot forslag til aktiviteter og annet som du mener bør egne seg for berner sennenhunden som bruks- og arbeidshund.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6wgJMwP4YVA?rel=0&w=560&h=315]

Valgte og styreoppnevnte medlemmer etter årsmøtet 2024:

  • Leder: Jan Roar Sekkelsten, Førde
  • Medlem: Marianne Hatløy, Leksvik
  • Medlem: Monika Hansen, Ålfoten
  • Medlem: Eva Fosby Livgard, Oslo

Ellers søker vi å knytte til oss ressurspersoner i hver av NBSKs avdelinger, og lokale ildsjeler der det ikke er noen formell avdeling. Har du lyst til å bidra, så ta kontakt