Helse- og avlskomiteen

Helse- og avlskomiteen i Norsk Berner Sennenhundklubb

Helse- og avlskomiteen (HAK) forvalter klubbens retningslinjer for avl og oppdaterer nødvendige oversikter over tilgjengelige valpekull, oppdretterlista og hannhundliste. HAK tilbyr også valpeformidling, og gir veiledning og råd i spørsmål om avl og oppdrett av berner sennenhund.

Flere av HAKs skjema vil bli tilgjengelig snart

HAK består av:

All kontakt med HAK skjer via HAKs e-post: [email protected]

Informasjon HAKs arbeid.

 • HAKs oppgave er å gi medlemmene råd i avlssaker, bidra til økt kunnskap om avl, gi valpeformidling og overordnet bidra til å forbedre gjennomsnittet av rasen.
 • HAK anbefaler ikke kombinasjoner eller hannhunder. Oppdretter må fullt og helt selv velge hannhund til sin tispe.
 • HAK er behjelpelig med opplysninger om helse, levealder og gemytt basert på tilbakemeldinger fra eier, oppdretter, dogweb, helseundersøkelser og obduksjonsrapporter/journaler.
 • HAK gir tilbakemelding på om planlagt/utført paring fyller alle krav til avl iht. retningslinjenefor avl.
 • HAK vil ha møter fortrinnsvis første torsdag i hver måned, eller i løpet av de 2 første ukene i
  hver måned. HAK har ikke møter i juli måned.
 • Alle henvendelser til HAK skal være skriftlig, helst pr. e-post [email protected] og mottatt innen den 20. i mnd. før møtet. Saker som kommer senere blir ikke behandlet før neste møte.
 • For å komme på valpeformidlingen skal det være sendt henvendelse angående planlagt/utført paring til avlsrådet, og saken skal ha vært til behandling.
 • Alle som ønsker valpeformidling skal være medlemmer av NBSK
 • Kullene blir stående på valpelisten i åtte uker. Oppdrettere betaler kr 25,- pr. valp til kontonummer 1503.29.90689. Dere må selv gi beskjed om dere ønsker flere uker utover fast tid, samt gi tilbakemelding når kullet er solgt.
 • Om tispen går tom MÅ det gis beskjed, hvis ikke vil opplysninger om kullet bli stående i ca. åtte uker før de blir fjernet
 • Alle henvendelser angående valpeformidling skal være direkte til valpeformidler

Anette Vabø-Andersen (kontaktperson), tel. 454 57 744. Felles e-post: [email protected]

 

HAK – Sunnhetsfondet har dekaler tilsalgs

Sunnhetsfondet betaler ut mye i støtte hvert år og fondet vil bli mindre dersom vi ikke har inntekt og vi vil i den anledning oppfordre alle til å kjøpe våre nye dekaler som er tilsalgs for kr. 100,- pr stykk. Dere vil da få fine dekaler og støtter samtidig fondet, dekalene bestilles via Gerda Hagerup, [email protected] og betaling kan gjøres via vipps på nummer 133999 eller direkte til konto 1503.2990.689.

Husk å merke din betaling med antall dekaler og fullt navn og adresse Sunnhetsfondet setter stor pris på alle bidrag og dersom man ikke ønsker dekaler er det selvsagt fullt mulig å sette inn bidrag til oss via vipps eller konto.

 

 

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.