Medlemskap

Denne siden beskriver kort medlemskapet i NBSK og er inndelt følger tre avsnitt:

 • Medlemskap i NBSK – fordeler og kostnader
 • Bli medlem – hvordan melder jeg meg inn
 • Betale medlemskontingenten – jeg er allerede medlem

Medlemskap i NBSK – fordeler og kostnader

Generelt sett, som medlem i en rase- eller brukshundklubb tilsluttet Norsk Kennel Klub (NKK), blir du automatisk medlem i NKK. Derfor, når du melder deg inn i NBSK blir du automatisk medlem i NKK (dette er obligatorisk), med mindre du allerede er medlem i NKK gjennom en annen samarbeidende klubb. For 2018 gjelder:

 • For nye NBSK medlemmer som ikke allerede er medlem i NKK betales kr. 570, fordelt med Hovedmedlemskontingent til NBSK på kr. 350. og Grunnkontingent til NKK (obligatorisk) på kr. 220.
 • For nye NBSK medlemmer som allerede er medlem i NKK, betales bare Hovedmedlemskontingent til NBSK på kr. 350.
 • Husstandsmedlemskap i NBSK koster kr. 100, dette forutsetter at husstanden allerede har et hovedmedlem i klubben.

Medlemskap i NBSK, og følgelig NKK, gir en rekke medlemsfordeler – for eksempel halv pris på samtlige av NKKs tjenester, inkludert påmeldingsavgifter. Det er også rabatter å hente på andre produkt og tjenester. Se her for mer om medlemsfordeler. Som medlem i NBSK har du tilgang til NBSKs avdelinger, for mer info klikk her.

Bli medlem – hvordan melder jeg meg inn

Innmelding i NBSK (og NKK) gjør du selv gjennom NKKs nettsted; gå til NKK.no og velg «Bli Medlem», eller for å gå direkte, klikk her.

Skulle du få problemer med å melde deg inn via NKKs side, kan du sende e-post til sekretæren i NBSKs styre med opplysninger om:

 • Navn
 • Adresse
 • Postnummer og -sted
 • Telefon
 • Mobiltelefon
 • E-post

Oppgi hva slags medlemskap du ønsker; hoved- eller husstandsmedlemskap.

Ved innmelding som husstandsmedlem må du oppgi navn på hovedmedlem og medlemsnummer. Du vil da innen kort tid få en henvendelse fra NKK om innbetaling.

I utgangspunktet blir du koblet opp til den avdelingen du hører til ut fra din postadresse. Din lokale avdeling vil dermed kunne vite at det er en ny berner i omårdet. Skulle du av en eller annen grunn likevel ønske å være koblet opp til en annen avdeling må du ta kontakt med NKK eller NBSKs styre og informere om dette.

Betale medlemskontingenten – jeg er allerede medlem

Betalingen av medlemskontingenten skjer via NKK. Det er nå slutt på papirfaktura fra NKK. Betalingsinformasjon sendes ut fra NKK via enten SMS eller epost. Har du bedt om e-faktura får du mail fra [email protected] (mao. ikke med NKK som avsender). Det er derfor helt nødvendig at du retter opp din epost i NKKs database dersom du skifter epost, dette gjøres  via «Min Side» på NKKs nettsted.

For å betale, eller sjekke om du har betalt, kan du også gjøre dette via «Min Side» på NKKs nettsted.

 • Gå på NKKs side; www.nkk.no
 • Logg inn via «Mine sider» (øverst på hjemmesiden). Her kan du også etablere ny bruker, eller spørre om passordet ditt dersom du har glemt det, sjekke/endre e-post og vanlig postadresse.
 • Velg fanen «Medlemskrav», der finner du ytterligere informasjon om du har betalt eller ikke, og opplysning om innbetaling.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.