Styret i Asker og Bærum

Styret i avdeling Asker & Bærum etter årsmøtet holdt 31.1.2024:

Portrett Styremedlem Jon Jerre Jon Jerre, Leder

Hund: Rufus (2020)

Jeg har hatt bernere og vært medlem i NBSK siden 2001. Jeg har hatt hund i nesten hele mitt liv (fra jeg var 6 år), først Airedale Terrier, så tre runder Golden Retriever før vi i 2001 fikk vår første berner. Deretter har det gått slag i slag med bernere. Vår første berner het Ronja. Hun ble nesten ni år. Deretter hadde vi to bernere – Topsy (2010-2020) og Bob Marley (2012-2019). I oktober 2020 fikk vi vår fjerde berner – Rufus. Jeg satt i styret i avd. Asker & Bærum i perioden 2005 – 2014, hvorav de siste 6 år som leder. Deretter satt jeg i styret i NBSK sentralt (2015-2020). Jeg er fortsatt aktiv i NBSK sentralt ved å være såkalt ressursperson for styret (bidrar med praktiske og tekniske problemstillinger). Jeg kom tilbake i styret i Asker & Bærum i 2020.

trulsfagerberg Truls Fagerberg, Nestleder, ansvarlig for klappehund

Hunder: Frida (2015) og Mina (2023)

Jeg har vært aktivt med siden oppstarten i 1998, sammen med Trine, og vi har totalt hatt 7 Bernere, den første kom i hus i1985. Nå er det Maja (født i 2012) og Frida (født i 2015) som deler sofaen med mor og far. Dette er min første periode i styret, men jeg vært redaktør/teknisk ansvarlig for Berner-Nytt i bortimot 15 år. Jeg har i perioder også hatt ansvaret for avdelingens og hovedklubbens nettsider. Heldigvis er det flere som bidrar med tekst og bilder slik at vi har et fint avdelingsblad. Maja er besøkshund og det er en aktivitet vi trives veldig godt med. Vi har også vært aktive med trekk med flere av hundene og planen er at Frida skal få prøve seg til høsten. Vi trives veldig godt i avdelingen med mange hyggelig folk og koselige aktiviteter. Tur i skog og mark er fint og da følger vi ofte denne regelen: “Det er ikke lengden på turen som er viktig men hvor lenge vi er ute”

Ellen Solum, styremedlem

Hund: Koda (2020)

Jeg er relativt nytt aktivt medlem i NBSK, men har hatt stor glede av å være med i klubbens aktiviteter siden vi fikk vår siste Berner i 2020.

Sånn til daglig jobber jeg med økonomi, og bor sammen med Tor og minste barnet i flokken som totalt teller 4 barn + en Berner, Koda.

Jeg har vokst opp med Bernere, vi hadde 3 hunder gjennom min barne- og ungdomstid, så det var aldri tvil om at det var Berner jeg skulle ha igjen da jeg ble voksen. Men med 4 barn på løpende bånd, ble det først en liten Dvergdachs som ble hos oss i hele 15 år. Da han gikk bort, var barna såpass store at DA var tiden inne for en Berner. Vi fikk Woody i 2012, og da han gikk bort i 2020 var vi alle utrøstelige, så heldigvis ble ventetiden kort før vi fikk Koda i hus bare 3 måneder etter. Med ny hund i hus og barna på vei ut, var det endelig mulig å bruke mer aktiv tid med hunden, så Koda og jeg har vært med på både lydighetskurs, Agility, rallylydighet og fine turer med klubben. Litt trekking har han prøvd også, og så får vi se om han kan egne seg som besøkshund. Han tar alle utfordringer lett som bare det, og er blitt en fantastisk snill og sjarmerende hund, med masse energi og fart. Men det aller beste vi vet er lange turer i fjellet, og gjerne bestige en topp eller to.

Jeg ble valgt inn i styret 2023

Tore Wilhelmsen, styremedlem, ansvarlig for trekk og utstyr

Hund: Quark (2016).

Fjale og Quark er far og sønn, jeg er så heldig og bor sammen med dem og Tone. Når Tone og jeg ble voksne fikk vi begge lyst på å få en hund i huset og raskt fant vi fram til at Berner Sennen var den perfekte hunden for oss. VI fikk vår første Berner i 2001 Kazimir, han var en herlig kar som vokste opp i Oslos bykjerne med Sofienbergparken som nærmeste nabo og han var en ekspert på å finne kebab rester i busker og kratt. I 2003 flyttet vi aller 3 til Rykkinn, Kazimir ble 10 år.
I 2012 fikk vi Fjale, en høyreist stor og rolig kar, og med Fjale begynte vi å engasjere oss i NBSK Asker og Bærum. Vi begynte med trekk, noe Fjale likte godt og vi ble trekkansvarlige i klubben. I 2017 var Fjale på frierferd og fikk 6 fine valper sammen med Chimera, deriblant Quark som ble med pappa Fjale hjem etter 8 uker hos mor. Fjale ble etter hvert pensjonert fra trekkgruppa, men Quark fører trekktradisjonen videre og er en aktiv kar. Fjale ble litt over 10 år gammel.
Jeg ble valgt inn i styret 2022

Rune Hval
Rune Hval
Rune Hval, styremedlem, Kasserer

Hund: Wilma (2021)

Bor sammen med Anne. Vi har hatt hunder nesten hele våre voksne liv, golden retrievere og bernere. Wilma er vår andre, og desidert mest viltre, berner. Gleder meg til hun kan begynne å trekke

Har sittet i styret siden 2018.

Nicolai Brechan (Asker Bærum) Nicolai Brechan, varamedlem

Hund: Hero

Mitt navn er Nicolai Brechan. Alder: 54 år, utdannet som bygningsingeniør og er daglig leder for Gulv og Takteknikk AS, spesialfirma innen idrettsgulv. Jeg er gift med Nina og vi har Carl August (22) sammen. Vi bor inntil markagrensen litt vestenfor Sognsvann, Oslo. Hver dag har vi gleden av flotte turer med vår 4 år gamle Berner Sennenhund: Hero, fra Triomar Kennel, Klavestadhaugen, Østfold.
Vi er alle glade i friluftsliv sommer som vinter, og Hero som er glad i å kjøre bil er alltid med. Om sommeren er han glad i en svømmetur og sover gjerne ute om natten.
Jeg er oppvokst med hund og gleder meg til å kunne bidra som kasserer for klubben til denne fantastisk familiekjære rasen.

Jeg har vært i styret fra desember 2018.