Oppstart av hundeaktiviteter 7. mai

NKK melder at fra 7. mai kan klubber tilsluttet NKK starte opp aktiviteter med inntil 50 personer samlet. Forutsetningene for å avholde arrangementer med 5 – 50 personer er at disse må ha en ansvarlig arrangør, og arrangementet må foregå på offentlig sted. Denne ansvarlige arrangøren har to oppgaver knyttet til smittebegrensning:

  1. Sørge for at deltakere overholder smittevernskravet om at deltakere som ikke tilhører samme husstand skal holde minst 1 meter avstand. Det må også sikres at andre smittevernsråd overholdes: Personer med luftveis-symptomer kan ikke delta. Det skal tilrettelegges for håndvask/antibac. Ved aktiviteter med utstyrsbehov skal deltakerne ha med eget utstyr/utstyret skal ikke håndteres av flere personer.
  2. Ha oversikt over deltakerne. Denne oppgaven knyttes til at det skal være mulig å enkelt gjøre en smittesporing i ettertid.

NKK har laget veiledere som gir praktisk informasjon vedrørende gjennomføring av aktiviteter som bl.a. agility, lydighetstrening, rallylydighet osv.  Disse veiledningene ligger på NKKs side, se under «Dokumenter», på høyre side, velg «SHK Veiledning til arrangører for prøver og aktiviteter under korona» (veilederen vil bli oppdatert en av de første dagene for å tilpasses de nye antalls- og avstandsbegrensningene).

Veiledningen fra NKK for utstillinger vil komme i løpet av neste uke.

Dersom smittespredningen i samfunnet fremdeles er under kontroll, vil det fra 15. juni muligens bli åpnet for arrangementer med inntil 200 deltakere. Det fra Regjeringens side foreløpig ikke sagt noe om forutsetninger for disse arrangementene, men NKK forventer at de samme forutsetningene for ansvarlig arrangør (se over) vil gjelde. Følg med på NKKs nettsted om koronasituasjonen https://www.nkk.no/korona/

Print Friendly, PDF & Email