Mons er årets allsidighetsberner

Mons og Marianne
Kadaversøkshunden Mons og Marianne, klare til innsats

Årets Allsidighetspris, den sjette i rekken, er tildelt NO51243/12 Man In The Mirror av Hiselfoss «Mons» og eier Marianne Beckstrøm.

Juryen vurderte tre nominerte til prisen som alle var godt kvalifisert til prisen. De nominerte ble diskutert og målt opp mot kriteriene.

Her er juryens uttalelse om årets prisvinner av Allsidighetsprisen:
«Allsidighetsprisen deles ut til en ekvipasjen med sitt arbeid synliggjør og demonstrerer rasens anvendelighet og allsidighet.
Videre er det nevnt: «Det er mye en kan gjøre med sin berner sennehund, og denne prisen skal berømme og takke noen av dem som benytter seg av rasens allsidighet som potet. Et viktig kriterium for tildeling av prisen er også synliggjøring av rasens allsidighet.»

  • Mons har i løpet av nominasjonsperioden oppnådd excellent i utstilling, fra før er både Cert og BIR oppnådd
  • Mons har både bronse og sølv i kløvhundmerket fra 2018.
  • I året som gikk ble Mons også godkjent som kadaversøkshund etter masse trening, kurs og prøve. Her ble det lagt ned betydelig mengde trening så dette er noe både eier og hund har jobbet og trent for lenge og gleden var enorm da de ble godkjent.
  • Mons stiller opp som trekkhund 17. mai, og sammen med Marianne går de runde etter runde med barna. Dette er til stor glede for både barn og hund. I hjemkommunen har Mons nå oppnådd å bli en tradisjon på 17. mai.

Eier Marianne jobber aktivt med sauebønder i egen kommune, så der er begge klare til både tilsyn og søk når sesongen starter. Dette viser et unikt samarbeid mellom hund og eier.

Marianne selv sier at -Dette er stor stas. Mons er en flott familiehund og trofast turvenn.  Han elsker å få jobbe enten det er med kløv, trekke vogn eller søksoppgaver. Vi har prøvd oss på litt forskjellig opp gjennom årene, men kadaversøk er vel det vi liker best. Mons er en meget bestemt type som veldig tydelig viser hva han liker og ikke liker.

Berner med kløv
Kløvhunden Mons tar sin del av jobben

Tidligere vinnere av Allsidighetsprisen:

Allsidighetsprisen 2014:
N Uch BH Cafridas Frolic Fearless Falco og Mari-Ann H. Amundsen

Allsidighetsprisen 2015:
Cafridas Rhythmic Ragtime Reggae og Mari-Ann H. Amundsen

Allsidighetsprisen 2016:
N Vch BH AD Havika’s Bacco og Eli Folven

Allsidighetsprisen 2017:
C.I.B. RLI BH Latrudas Foenix From the Ashes og Stine Bøe

Allsidighetsprisen 2018:
Cafridas Rhythmic Rhapsody Romance og Monika Hansen

Print Friendly, PDF & Email