Klart for “Operasjon Linselus”

Fagerheim fjellstuguNå er det akkurat en måned til vi skal ut på tur på Hardangervidda.

I skrivende stund er det 12 – 13 stykker som har skrevet seg på lista, og henger med selv om ruta ble lagt om etter at NRK gjorde kjent hvor de skal sende Lars Monsen ut “minutt for minutt” samme uke.  Den opprinnelige tanken med å være på Hardangervidda i uke 28 i år var å henge med dem, eller i alle fall treffe dem underveis og komme på TV. NRK ventet dessverre såpass lenge med å offentliggjøre planene sine at vi måtte komme med et opplegg for dem som skulle planlegge ferie utenom berneraktiviteter også. Dermed ble det litt fram og tilbake. Vi traff på datoene, men ikke på ruta. Det gjør vi nå, og frivilligkoordinatoren i DNT Drammen vet om oss og ønsker oss velkommen til å møte dem på Rauhelleren fredag 13. juli. Det meste er altså klart for Operasjon Linselus.

Ruta vi skal gå er som følger, og det er ikke for seint å melde seg på:

  • 11. juli, samling på Fagerheim fjellstugu ved riksvei 7 for dem som har lyst og anledning
  • 12. juli, Fagerheim – Heinseter, 14,5 km
  • 13. juli, Heinseter – Rauhelleren, 13,5 km
  • 14. juli, Rauhelleren – Stigstuv, 13,5 km, evnt. Rauhelleren – Skaupa, 12,5 km, båt til Halne.
  • 15. juni, Stigstuv – Dyranut/rv7, 13 km

Alternativet 14. juni til Halne er for dem som synes at tre dager vandring/to overnattinger kan være nok, eller som har andre avtaler på søndag. Billetter til transport med “Halnekongen” må hver enkelt i tilfelle ordne selv. Vi legger opp til en rolig rytme på dagene med avgang hver dag ca. kl. 10. Da er vi framme ved neste stopp med god tid til middag og kveldskos selv om vi unner oss pauser underveis.

Det vi trenger å vite før du møter opp er:

  • Fikk du plutselig lyst til å være med, meld deg på her
  • Skal du ta kløvmerket, kr 100,-, send påmelding fra nettskjema
  • Kommer du til Fagerheim onsdag eller torsdag?
  • Skal du avslutte turen lørdag eller søndag?
  • Hvor mange ledige plasser har du i bilen til forflytting mellom start og slutt.

Parkering
Det siste spørsmålet har betydning for hvordan vi fordeler biler. Før vi starter fra Fagerheim må vi kjøre noen biler, eller helst de fleste, til Halne og Dyranut, alt etter hvor folk ønsker å avslutte turen. Fagerheim og Halne tar betalt for parkeringen, mens Dyranut er mer romslige. I og med at NRK skal ha utgangspunkt fra Dyranut og kveldssendinger Fagerheim kan det være vi må improvisere, men dette finner vi ut av når vi kommer dit. Det kan altså være en fordel at vi får plassert så mange biler som mulig allerede kvelden før avgang. Det er 6,5 km fra Fagerheim til Halne, og 19 km til Dyranut.

Betaling
I år har vi satt en pris pr. hode, ikke snute, på kr 200,-.
Dette er et bidrag til Brukshundkomitèen og for å dekke administrasjonsutgifter. Deltakeravgiften betales inn til kto. 1506.05.74399 eller med Vipps #514768 – NBSK BRUKS

Velkommen på tur! Ta en titt på DNTs Minutt for minutt-regler. De er greie å holde seg til selv om vi bare skal dele en kveld med den gjengen.

Ta kontakt med Jan Roar, leder i brukshundkomièen, hvis det er noe du lurer på, og gi beskjed hvis du er på vei, men blir forsinket til avgang.

Print Friendly, PDF & Email