Klart for «Operasjon Linselus»

Fagerheim fjellstuguNå er det akkurat en måned til vi skal ut på tur på Hardangervidda.

I skrivende stund er det 12 – 13 stykker som har skrevet seg på lista, og henger med selv om ruta ble lagt om etter at NRK gjorde kjent hvor de skal sende Lars Monsen ut «minutt for minutt» samme uke.  Den opprinnelige tanken med å være på Hardangervidda i uke 28 i år var å henge med dem, eller i alle fall treffe dem underveis og komme på TV. NRK ventet dessverre såpass lenge med å offentliggjøre planene sine at vi måtte komme med et opplegg for dem som skulle planlegge ferie utenom berneraktiviteter også. Dermed ble det litt fram og tilbake. Vi traff på datoene, men ikke på ruta. Det gjør vi nå, og frivilligkoordinatoren i DNT Drammen vet om oss og ønsker oss velkommen til å møte dem på Rauhelleren fredag 13. juli. Det meste er altså klart for Operasjon Linselus.

Ruta vi skal gå er som følger, og det er ikke for seint å melde seg på:

  • 11. juli, samling på Fagerheim fjellstugu ved riksvei 7 for dem som har lyst og anledning
  • 12. juli, Fagerheim – Heinseter, 14,5 km
  • 13. juli, Heinseter – Rauhelleren, 13,5 km
  • 14. juli, Rauhelleren – Stigstuv, 13,5 km, evnt. Rauhelleren – Skaupa, 12,5 km, båt til Halne.
  • 15. juni, Stigstuv – Dyranut/rv7, 13 km

Alternativet 14. juni til Halne er for dem som synes at tre dager vandring/to overnattinger kan være nok, eller som har andre avtaler på søndag. Billetter til transport med «Halnekongen» må hver enkelt i tilfelle ordne selv. Vi legger opp til en rolig rytme på dagene med avgang hver dag ca. kl. 10. Da er vi framme ved neste stopp med god tid til middag og kveldskos selv om vi unner oss pauser underveis.

Det vi trenger å vite før du møter opp er:

  • Fikk du plutselig lyst til å være med, meld deg på her
  • Skal du ta kløvmerket, kr 100,-, send påmelding fra nettskjema
  • Kommer du til Fagerheim onsdag eller torsdag?
  • Skal du avslutte turen lørdag eller søndag?
  • Hvor mange ledige plasser har du i bilen til forflytting mellom start og slutt.

Parkering
Det siste spørsmålet har betydning for hvordan vi fordeler biler. Før vi starter fra Fagerheim må vi kjøre noen biler, eller helst de fleste, til Halne og Dyranut, alt etter hvor folk ønsker å avslutte turen. Fagerheim og Halne tar betalt for parkeringen, mens Dyranut er mer romslige. I og med at NRK skal ha utgangspunkt fra Dyranut og kveldssendinger Fagerheim kan det være vi må improvisere, men dette finner vi ut av når vi kommer dit. Det kan altså være en fordel at vi får plassert så mange biler som mulig allerede kvelden før avgang. Det er 6,5 km fra Fagerheim til Halne, og 19 km til Dyranut.

Betaling
I år har vi satt en pris pr. hode, ikke snute, på kr 200,-.
Dette er et bidrag til Brukshundkomitèen og for å dekke administrasjonsutgifter. Deltakeravgiften betales inn til kto. 1506.05.74399 eller med Vipps #514768 – NBSK BRUKS

Velkommen på tur! Ta en titt på DNTs Minutt for minutt-regler. De er greie å holde seg til selv om vi bare skal dele en kveld med den gjengen.

Ta kontakt med Jan Roar, leder i brukshundkomièen, hvis det er noe du lurer på, og gi beskjed hvis du er på vei, men blir forsinket til avgang.

Print Friendly, PDF & Email

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.