Allsidighetsprisen 2014

Mari-Ann Amundsen og Cafridas Rhythmic Ragtime Reggae vant Allsidighetsprisen 2014.
Mari-Ann Amundsen og Cafridas Rhythmic Ragtime Reggae vant Allsidighetsprisen 2014.

Allsidighetsprisen 2014 tildeles ekvipasjen Mari-Ann Amundsen og Cafridas Rhythmic Ragtime Reggae. Dette er en ekvipasje som til det fulle har fulgt Allsidighetsprisens essens om å synliggjøre berner sennenhundens anvendelighet og bruksegenskaper i det offentlige rom.

For perioden prisen gjelder for, har Mari-Ann og Reggae oppnådd gode resultat i fire ulike grener, og gjennom deltagelse på kurs, treninger, samlinger og offisielle konkurranser har de fått flere til å se vår kjære rase i et nytt lys.

I utstillingsringen har de i perioden vunnet cert.

I lydighetsringen har de startet i klasse 1, fått opprykk til klasse 2, startet i klasse 2, fått opprykk til klasse 3, og startet i klasse 3. De har i tillegg blitt klubbmestere i klasse 2 i både 2013 og 2014.

Ekvipasjen har også konkurrert i rallylydighet, hvor de i perioden har startet i klasse 1, fått direkte opprykk til klasse 2, startet i klasse 2, og fått opprykk til klasse 3.

De har også debutert i NBFs brukshundprogram, med spor og lydighet, hvor de har fått opprykk fra klasse D til C.

Særlig har resultatene som ekvipasjen har oppnådd i lydighetsringen blitt lagt merke til utenfor rasemiljøet. De ligger ofte på høye poengsummer, hamler opp med mer tradisjonelle lydighetsraser, og har gjort seg bemerket i LP-miljøet. Det er gøy å se denne ekvipasjen i aksjo

Reggae er enda ung, med sine fire år, men har virkelig vist hva en berner kan få til, med en motivert eier som satser. Vi ønsker Reggae og Mari-Ann lykke til videre, og håper Allsidighetsprisen vil motivere til å satse videre til nye høyder!

 

Om Allsidighetsprisen

Allsidighetsprisen ble for første gang delt ut i fjor, og vi håper dette kan bli en tradisjonsrik pris. Bakgrunnen for opprettelsen, er for å belønne de som promoterer rasens anvendelighet og bidrar til positiv synlighet i det offentlige rom.

Allsidighetsprisen skal ikke nødvendigvis gå til den ekvipasjen som konkurrerer mest og oppnår høyest poengsummer – til det har vi allerede kåring av mestvinnende i lydighet og agility. Det er mye en kan gjøre med sin berner sennenhund, og denne prisen skal berømme og takke noen av de som benytter seg av rasens allsidighet som potet. Et viktig kriterium for tildeling av prisen er også synliggjøring av rasens allsidighet. Det er derfor krav til at prisvinneren har vært aktiv i det offentlige rom, på et eller annet vis. Vi vet det er mange som er flinke til å bruke sine bernere både til kløv og trekk, men prisen skal gå til en ekvipasje som promoterer rasen utover mosjonering til fjells og til vanns.

 

Kriterier for Allsidighetsprisen:
  1. Allsidighetsprisen tilfaller en berner sennenhund som er aktiv innenfor minst tre ulike sjangre, det være seg konkurranseaktivitet, formalisert tjenestegjøring, eller jevnlige treningssituasjoner.
  2. Allsidighetsprisen kan kun vinnes én gang av en og samme berner sennenhund, men en person kan vinne prisen med flere forskjellige hunder.
  3. Aktivitetsperioden er fra 1. januar foregående år fram til 31. oktober inneværende år.
  4. Forslagsfrist er 1. november.
  5. Komiteen kan selv oppnevne kandidater til Allsidighetsprisen.

Kandidater for Allsidighetsprisen 2015, hvor resultat og aktiviteter fra perioden 01.01.2014 til 31.10.2015 vil være gjeldende, kan nomineres allerede nå.

Print Friendly, PDF & Email