Styret i NBSK

Solveig Aarbogh, Leder

Solveig Aarbogh heter jeg, er 56 år.  Familien hatt berner siden 2006, og jeg har aldri sett etter andre hunder siden, kanskje bortsett fra Irsk Ulvehund.  Det ble med det!

Pr dags dato teller flokken 5.  Eldste er Embla som nå er 11 år og 3 måneder, datter Athina på 8 år, Bianca på snart 4 og “knøttene” Conrad og Cornelia som er 1,5 år. Vi bor landlig til i Solbergnes i Målselv kommune.  Her er det god plass for at folk og bernere skal få utfolde seg.

Jeg sitter som leder for NBSK avdeling Nord, og har vært sekretær i NBSK de siste tre årene.
Til daglig er jeg rektor på Bardufoss ungdomsskole, gift med Fredrik, har barn og barnebarn. Det er utrolig å se hvor fint disse store hundene fungerer sammen med små og litt større barn.
Kvalitetstid for meg er å være ute på tur med hundene, trene på hverdagslydighet, kløv og noe utstillingstrening.   Tur blir det hver dag, og selv om annen trening  må vike i perioder er det mye man kan legge inn av elementer på tur.

For meg betyr det mye å kjenne på samholdet det gir å holde på med hund.   Ekstra bonus er at man trygt kan si at venneflokken har utvidet seg etter at vi fikk vår første berner, og ikke minst med ivaretakelse av verv i klubben.

Ellers har jeg et stort hjerte for NBSK, og håper at vi i året som kommer skal klare å skape mye positiv aktivitet og større bevissthet rundt de utfordringer som rasen har.  Berner Sennen er en hund som fortjener at vi fortsetter ta grep for å bedre helsen gjennom målrettet avl og hundehold.  Til det trenger vi alle bernereiere med oss i båten! Vært med i styret siden 2021, som leder fra 2024.

Felicia Jakobsson, Nestleder

Mitt navn er Felicia Jakobsson, jeg er 37 år og bor med samboeren min i Horten. Sammen har vi tre barn og Cocker spanielen Kelly på 1,5 år. Berner historien min startet i 2002 når Berner hannen Odenhills Frodo ble en del av familien. Jeg ble raskt bitt av utstillingsbasillen og var aktiv i utstillingsringen og som juniorhandler. Jeg var i tillegg så heldig at jeg har fått lov til å vise andre sine fine Bernere i Sverige og det store utland. Etter noen år med annet fokus har jeg atter tid til å prioritere hund i livet mitt og i tillegg til å trene og stille ut egen hund,. Jeg har fullført eksteriørdommerutdanningen og er nå autorisert på Berner og ytterligere fem raser i gruppe 2.

Jeg er vokst opp utenfor Örebro i Sverige og sammen mammaen min har vi hatt en gjeng med Bernere og noen kull under kennelnavnet Tamikas. Jeg har tidligere vært aktiv i NBSK som medlem av helse- og avlskomiteen og utstillingskomiteen. Jeg har i tillegg tidligere hatt styreverv (sekretær) og jobbet aktivt innenfor utstilling og avl i Örebro läns Kennelklubb. Jeg ble vagt inn i styret som nestleder 2024. Som cocker spaniel eier har jeg fortsatt god plass for Berner i hjertet mitt. Jeg gleder meg til å få bli med på å jobbe aktivt i styret for å fremme og bevare rasen som helhet med fokus på type, eksteriør, mentalitet og helse.

Hilde Greve Myhrvold, Sekretær

Jeg heter Hilde Greve Myhrvold og er 52 år og bor i Bergen.  Berner har jeg hatt siden 2013, da jeg fikk min vakre gode Ellie (Bernerhusets Espowyes Ellie). Nå er jeg så heldig at det er Pia (Bernerhusets Pamuy Pia) som er min faste følgesvenn og beste turkamerat.  Pia er 2,5 år og er en stor og viktig del av familien vår. Vi har et veldig aktivt friluftsliv hele året og Pia er med oss på alle eventyr og sprell vi finner på.  Pia er aldri lenger unna enn at vi kan strekke ut en hånd og kose litt – hun er min hjertevenn og følger meg som skyggen min.   Jeg er veldig glad for å ha fått så mange fine og gode nye berner-venner i bernermiljøet i Bergen.  Vi har det utrolig godt treningsmiljø for både 4-beinte og 2-beinte, samtidig som vi har det veldig hyggelig sammen – et inkluderende og godt miljø.  Dette er mitt første verv i NBSK og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven og til å få litt innblikk i hvordan denne flotte klubben drives. Jeg ble valgt inn i styret i 2024.

Liv Marit Wigum Aas, Kasserer/økonomi

(tekst og bilde kommer)

Dagfrid Hokstad, Styremedlem

Dagdrid Hokstad

(Tekst kommer)

Mari Anne Braaten, 1. varamedlem

Jeg er Mari Anne og har hatt Berner siden 1991. Jeg har hatt en, to og tre bernere. Jeg har hatt noen få valpekull. Nå har jeg to bernerhanner, far og sønn, Ragnar og Abel. Jeg bor landlig til utenfor Jessheim. Som yrkesaktiv var jeg ansatt i Oslo kommune innenfor helse og sosial, de fleste år som leder. Til daglig er jeg mye på tur i skogen, men er også ganske ofte å se i utstillingsringen i inn- og utland. I NBSK har jeg hatt verv i tidligere avd. Øvre Romerike og senere i klubbens helse- og avlskomite. Jeg er opptatt av å bevare rasen vår, eksteriørt og som type. Jeg er opptatt av avl med fokus på helse og levealder.  Jeg ble valgt inn som varamedlem i 2024, og ser fram til å ha verv i klubben igjen.

Gerda Hagerup, 2. Varamedlem

Gerda Hagerup heiter eg, 64 år , bur i Fitjar kommune på øya Stord. GIft med Tore og har 3 vaksne born.  Fekk min første berner Adrian i 1984, som så mange andre skulle eg berre ha ein turhund..  Turhunden vart starten på bernerlivet, som sidan dess har vore ein stor del av livet vårt.  Har vore innpom både lp, agility, bruks, og når ungane var små trekk og kløv..  Har også hatt nokre kull, og me reiser litt rundt på utstilling. Er oppteken av berneren si helse og levealder, og jo lenger kvalpar me har solgt lever, desto meir vellykka er kullet. Alle vil me ha hundar som fungerer godt og lever lenge.  Går det også bra på utstilling er det ein bonus. Har tre benerar i heimen no, Line, Bia og Athos.  Dei er med oss over alt, og bidrar til at me kjem oss ut kvar dag, dei er ekte vestleddingar og bryr seg lite om vind og vær.  Med i styret fra 2024.