Styrepresentasjon

Frode Holland, Leder

Jeg er 62 år, opprinnelig fra Gjøvik, men bosatt ved Bindingsvannet på Siggerud i Ski kommune. Jeg er gift med sykepleier Anne, til sammen har vi 5 barn og 3 barnebarn. Ansatt som kjøkkensjef ved Diakonhjemmet Sykehus. Jeg har vært medlem i NBSK avd Oslo og omegn fra 2008, men ble ikke aktiv medlem i klubben før 2013. Jeg er leder av avdelingen og er nå inne i min 3 periode i avdelingens styre.

Jeg trives godt i bernermiljøet. Etter min mening er miljøet preget av folkelighet, av godt humør, raushet, turglede og en ektefølt og nærmest altoppslukende omsorg for våre kjære bernere.

Vår bernerhistorie omfatter til nå 5 hunder: Elenis Bajaz (født 6.3.2008), døde tidlig høst 2018. Aron Wilmasson (9.2 2010), omplassert til oss i 2012, døde våren 2018. Baghera av Krishammer (25.8.2012), omplassert til oss i 2018, døde mai 2019. Bernerutsiktens Pia Eliza (3.4. 2012), omplassert til oss i 2016, døde august 2020, og Buddy (25.8.2017) omplassert til oss i 2019.

Vårt hundehold er basert på at hunden er familiemedlem og turkamerat.  Vi har kun hatt en hund fra han var valp, og han var med oss til han var vel 10 år. Vi har plass og hjerterom, og  synes også at det er svært givende og utviklende, å kunne ta i mot omplasseringshunder. Utfordringene har vært der, men det er fantastisk morsomt og rørende å se en “ny” hund finne seg til rette i et nytt hjem.

Dagfrid Hokstad, Nestleder

Dagdrid Hokstad

<Tekst kommer>

Solveig Aarbogh, Sekretær

Solveig Aarbogh heter jeg, er 55 år og hatt berner siden 2006.  Ved utgangen av april 2023 teller flokken plutselig 5 stk. Vi bor landlig til i Solbergnes i Målselv kommune. Jeg sitter som leder for NBSK avdeling Nord i tillegg til vervet som sekretær – som jeg innehar for andre periode. Om meg selv; er rektor på Bardufoss ungdomsskole, gift med Fredrik, to barn og bonusbarn med tilsvarende barnebarn. Kvalitetstid for meg er å være ute på tur med bernere, trene og kjenne på samholdet som det gir å holde på med hund.  Ekstra bonus er at man trygt kan si at venneflokken har utvidet seg etter at vi fikk vår første berner, og ikke minst med ivaretakelse av verv i klubben. Bare prøv, så får du helt sikkert erfare det samme😊

Hans Reidar Berge, Styremedlem

Hans Reidar, født i 1959, født og oppvokst på Kongsberg hvor jeg også bor sammen med Else Marie. Gikk av med pensjon i 2023 og kan nå nyte livet fullt ut med våre tre hunder, Freyja (født nov 2022), Krona (født juli 2020) og Channa (født jan 2014).  Vi startet med Berner i 1998 og Freyja er nr 9 i rekken hvilket betyr at vi i de senere år stort sett har hatt 2 eller 3 bernere samtidig. 2 er ifølge meg idealtallet, men det hender stadig at det blir litt overlapp. Spesielt er det koselig når vi har en veteran, livet med berner er alltid trivelig, men ekstra gjevt når det blir gamle og kloke og vi forstår hverandre perfekt.

Vi har begge vært aktive i bernermiljøet de seneste 15 år, og har således fått mange bernervenner både i inn og utland, noe vi begge verdsetter høyt. Else Marie er hektet på utstilling så vi er ofte å se på utstillinger både i Norge og i utlandet. Men aller best trives vi nok på fjellet og hytta i Uvdal som er et fristed både for tobente og firbente og hvor vi kan kose oss med hverdagsaktiviteter hele året.

Fokus for meg er litt todelt, det og være med på å bidra til et trivelig inkluderende miljø, hvor vi sammen kan glede oss over felles interesse, uavhengig av hvor Bernern kommer fra og hva vi benytter den til, er viktig. Det samme er fokuset på å få langtlevende, sunne og friske bernere, noe vi alle burde strebe etter!

Unni Edvardsen, styremedlem

<Tekst og bilde kommer>

 

Turid Wettre, 1. varamedlem

Mitt navn er Turid Wettre, og jeg er født i 1963.  Bor på Ridabu, litt utenfor Hamar. Tilhører dermed NBSK avd. Hedmark. Arbeider som rådgiver i personal- og organisasjonsavdelingen i Hedmark fylkeskommune, samt at jeg er støttekontakt til en voksen person.

Har vokst opp med hund, og har også hatt hund i det meste av mitt voksne liv. Min første berner kom fra Jojan’s kennel i Nybygda i 1994, og etter det har det blitt flere. Hundeholdet har som regel vært 2-3 hunder om gangen. Har no to bernerfrøkner på 5 år som heter Mie Snuttgurka og Everlasting Love. De er bernere nr 5 og 6 i rekken hos meg. Jeg har også i denne perioden hatt 5 kull under navnet Logresnellas kennel.

Det jeg liker så godt hos denne rasen er allsidigheten, og selvfølgelig….. all kos og trivsel de bringer med seg. Både når man dukker ned i den gode pelsen for å få litt “sjelefred”, og det sosiale med andre bernervenner på to- og fire.

Vi er ikke de som ses oftest i utstillingsringen pelsdottene og jeg, men vi er innom ringen av og til. Vi bruker mye av fritiden sammen ute i skog og mark, og gjerne med sekk på ryggen alle tre. Det er den beste måten og lade opp batteriene etter ei hektisk arbeidsuke. Vi “leker” litt med agility, rallylydighet/rallymix, blodspor, trekk osv. for oss selv, og med venner uten at vi konkurrerer i noen av disse grenene.  Det er mest for at hundene skal få en variert hverdag, og at vi gjør noe sammen.

Jeg er ikke helt ukjent med organisasjonsarbeid innen hundemiljøet da jeg i de fleste av årene som bernereier har sittet i avdelingens styre. Har også en periode som styremedlem i klubben for en del år tilbake.

Alf Gunnar Sandvik, 2. Varamedlem

Jeg heter Alf Gunnar Sandvik og var 58 år…… Gift med Marianne og har 2 voksne barn. Vi bor i Heggedal. Vi har en hund, Ellie. Vår yngste sønn har også Berner (søsteren til Vicky). Har hatt berner i 33 år, til sammen har vi hatt 7 hunder i disse årene. Vi har hatt valpekull 2 ganger. Har vært medlem i Osloavdelingen fra vi fikk vår første hund i 1988. Deltar også ofte på aktiviteter i Avd. Asker og Bærum. Har vært leder i Oslo-avdelingen i 5 år. De siste årene har jeg bidratt med lydighetstrening i avdelingen. Mitt hjerte for hund ligger på brukssiden, og jeg driver med lydighet og rallylydighet. Har sammen med Vicky kommet til kl2 i lydighet og har opprykk til Elite i rallylydighet. Hos oss er hundehold et familieprosjekt. Marianne har stilt velvillig opp for avd Asker og Bærum med aktiviteter i rally, og jeg er hennes håndlanger der.