Styrepresentasjon

Frode Holland, Leder

Jeg er 59 år, opprinnelig fra Gjøvik, men bosatt ved Bindingsvannet på Siggerud i Ski kommune. Jeg er gift med sykepleier Anne, til sammen har vi 5 barn og 3 barnebarn. Ansatt som kjøkkensjef ved Diakonhjemmet Sykehus. Jeg har vært medlem i NBSK avd Oslo og omegn fra 2008, men ble ikke aktiv medlem i klubben før 2013. Jeg er leder av avdelingen og er nå inne i min 3 periode i avdelingens styre.

Jeg trives godt i bernermiljøet. Etter min mening er miljøet preget av folkelighet, av godt humør, raushet, turglede og en ektefølt og nærmest altoppslukende omsorg for våre kjære bernere.

Vår bernerhistorie omfatter til nå 4 hunder: Elenis Bajaz (født 6.3.2008), døde tidlig høst 2018. Aron Wilmasson (9.2 2010), omplassert til oss i 2012, døde våren 2018. Baghera av Krishammer (25.8.2012), omplassert til oss i 2018, døde mai 2019. Bernerutsiktens Pia Eliza (3.4. 2012), omplassert til oss i 2016.

Vårt hundehold er basert på at hunden er familiemedlem og turkamerat.  Vi har kun hatt en hund fra han var valp, og han var med oss til han var vel 10 år. Vi har plass og hjerterom, og  synes også at det er svært givende og utviklende, å kunne ta i mot omplasseringshunder. Utfordringene har vært der, men det er fantastisk morsomt og rørende å se en «ny» hund finne seg til rette i et nytt hjem.

Dagfrid Hokstad, Nestleder

Dagdrid Hokstad

<Tekst kommer>

Tone Alstad Pettersen, Sekretær

Jeg har hatt verv i  NBSK i flere perioder siden i 2006 da jeg ble valgt inn som medlem i redaksjonskomiteen. Etter hvert ble jeg sittende som redaktør av Berner’n og leder i RK og har vært det i flere perioder. I NBSK avd. Trøndelag er jeg valgt som revisor. Vi fikk vår første berner i 2003 og har siden da hatt seks bernere. Vi har i dag tre bernere i eie, der den eldste, Ixzeus på 8 år bor hos mitt søskenbarn, mens Kid på 7 år og Primo Padrino på 5,5 måned bor her hjemme. Jeg liker å reise på utstilling og gå i marka med hundene. Tiden som ikke går med til familie og hund bruker jeg på jobb i anleggsbransjen der jeg jobber som prosjektingeniør hos Peab Anlegg AS

Monica Brå Henden, Kasserer

<Tekst og bilde kommer>

Jon Jerre, Styremedlem

Portrett Styremedlem Jon Jerre

Jeg har vært medlem i NBSK siden 2001. Styreverv i NBSK har jeg hatt siden 2015. Har tidligere vært 9 år i avdelingsstyret for NBSK Asker & Bærum (2005 – 2014), hvorav de siste 6 årene som leder (2008 – 2014). Jeg har hatt hund i ca. 50 år av mitt liv, først airedale terrier (Ranja), dernest 3 runder golden retriever (Shot, Kim og Caissa), før jeg startet med berner i 2001 (Ronja). Ronja var trekkhund for psykisk utviklingshemmede barn i Bærum kommune. Vi har nå 2 bernere; Topsy (født i april 2010) og Bob Marley (mars 2012). Vi er aktive med Topsy som er godkjent som besøkshund på eldresenter og besøker to av kommunens eldresentre med jevne mellomrom, og Bob Marley som er trekkhund for gjennom avtalen vi har med Bærum kommune. Begge to er meget glade i agility (ikke på konkurransenivå, bare for gøy), og begge har bronsemerket i lydighet. Begge er meget glade i vann, og Topsy legger gjerne ut på lengre svømmeturer alene. Jeg er ivrig hobbyfotograf, dermed blir hundene ofte brukt som modeller.

Bjørg W. Andreassen, 1. vara

 

 

 

 

HUND PRIVAT: Jeg vokste opp med jakthund i barndomshjemmet, og fikk min første Berner Sennenhund i 1988. Hadde mitt første Berner Sennenhund kull i 1990, totalt har jeg hatt 14 valpekull. Har pr. i dag 10 Berner Sennenhunder, 3 hjemme og resten på fôr eller i felles eie. Hadde også en Cocker Spaniel fra 1996 til 2010

VERV INNEN HUNDEMILJØET:
– Styret NKK Region Rogaland fra 1995. Styremedlem, nestleder og leder siden 2006.
– Representant i NKK’s representantskap (RS) fra 2001 og er det fortsatt.
– Medlem av NKK’s Disiplinær Komité fra 2015 og ennå.
– Styret i Sør-Rogaland Brukshund Klubb fra 2007. Vara, nestleder og så leder fra 2009 – 2017.
– Styret i Norsk Berner Sennenhundklubb fra 2005 til 2013, nestleder i 4 år og varamedlem i 4 år. Gikk inn igjen i 2017 som sekretær som jeg er ennå.
– Var med å starte og var leder av sunnhetskomiteen i Norsk Berner Sennenhundklubb fra 2005 – 2010.

ARRANGEMANGS LEDELSE/DELTAGELSE I HUNDEMILJØET:
– Ansvarlig for utstillingen til Norsk Berner Sennenhundklubb avd. Rogaland fra 1992 t.o.m 2016.
– Ansvarlig for NBSK Rogalands del av Vestlandsspesial de årene den har vært arrangert.
– Delaktig i utstillingskomiteen i Sør-Rogaland Brukshund Klubb (Jær-Utstillingen) siden 1996 og hatt ansvar for utstillingen de siste 6 – 7 årene og har det ennå.
– Teknisk arrangør for NKK’s Internasjonale utstilling i Rogaland fra 1995 t.o.m. 2010 og overtok hele ansvaret for for NKK’s , Internasjonale utstilling i Rogaland fra 2011.
– Ansvar for NKK Region Rogalands Valpeshow siden 1996 og har det fremdeles.
– Ansvar for DogArra, og dommerinvitasjoner for alle utstillingene, mer eller mindre hele tiden. (Inviterer dog ikke dommere til NKK’s Internasjonale utstilling)
– Har holdt flere kurs opp gjennom tidene, bl.a. «Kurs for utstillingsarrangører»
– 2 av mine hunder har vært ukentlige besøkshunder på et sykehjem i Stavanger siden 2007
– AUTORISASJON: Autorisert ringsekretær siden 1997.

YRKESLIVET: Ansatt i oljerelatert virksomhet i over 40 år. Pensjonert fra Aibel AS 1. juni 2017 der jeg var ansatt som overingeniør innen rør disiplinen. Var der leder av ingeniør organisasjonen NITO i Aibel AS med ca 900 medlemmer. Har sittet i styret i NITO avd. Rogaland i en periode. Satt som ansatt representant i styret i Aibel AS de 4 siste årene jeg var yrkesaktiv.

Turid Wettre, 2. varamedlem

Mitt navn er Turid Wettre, og jeg er født i 1963.  Bor på Ridabu, litt utenfor Hamar. Tilhører dermed NBSK avd. Hedmark. Arbeider som rådgiver i personal- og organisasjonsavdelingen i Hedmark fylkeskommune, samt at jeg er støttekontakt til en voksen person.

Har vokst opp med hund, og har også hatt hund i det meste av mitt voksne liv. Min første berner kom fra Jojan’s kennel i Nybygda i 1994, og etter det har det blitt flere. Hundeholdet har som regel vært 2-3 hunder om gangen. Har no to bernerfrøkner på 5 år som heter Mie Snuttgurka og Everlasting Love. De er bernere nr 5 og 6 i rekken hos meg. Jeg har også i denne perioden hatt 5 kull under navnet Logresnellas kennel.

Det jeg liker så godt hos denne rasen er allsidigheten, og selvfølgelig….. all kos og trivsel de bringer med seg. Både når man dukker ned i den gode pelsen for å få litt «sjelefred», og det sosiale med andre bernervenner på to- og fire.

Vi er ikke de som ses oftest i utstillingsringen pelsdottene og jeg, men vi er innom ringen av og til. Vi bruker mye av fritiden sammen ute i skog og mark, og gjerne med sekk på ryggen alle tre. Det er den beste måten og lade opp batteriene etter ei hektisk arbeidsuke. Vi «leker» litt med agility, rallylydighet/rallymix, blodspor, trekk osv. for oss selv, og med venner uten at vi konkurrerer i noen av disse grenene.  Det er mest for at hundene skal få en variert hverdag, og at vi gjør noe sammen.

Jeg er ikke helt ukjent med organisasjonsarbeid innen hundemiljøet da jeg i de fleste av årene som bernereier har sittet i avdelingens styre. Har også en periode som styremedlem i klubben for en del år tilbake.