Vinner av allsidighetsprisen 2024

Allsidighetsprisen 2024 gikk til Jan Roar Sekkelsten

Det å få sitte i juryen for «Årets allsidighetspris» er både gøy og spennende. Så mye variert våre flotte tricolorer kan brukes til!

Allsidighetsprisen for 2024 går til reg.nr. NO55594/18 NUCH Great Balls of Fire (heretter nevnt som Zorro) med fører og eier Jan Roar Sekkelsten (se bilder av vinnerekvipasjen nederst på denne siden).

Jan Roar og Zorro er en aktiv ekvipasje som stadig er ute på nye eventyr. Nominasjonsperiden for utvelgelsen er fra 1. januar 2022 og til 31. oktober 2023. Zorro kom til Jan Roar i februar 2022, og de har brukt tiden godt.

Allsidighetsprisen tilfaller en berner sennenhund som er aktiv innenfor minst tre ulike grener av hundesport, det være seg konkurranseaktivitet, formalisert tjenestegjøring, eller jevnlige trenings- og arbeidssituasjoner.

Her følger en opplisting av aktiviteter denne ekvipasjen har gjennomført, og som ligger til grunn for utvelgelsen:

  • Eksteriør: Oppnådd NUCH, blitt BIR på 5 utstillinger, 4 gruppeplasseringer og ett CACIB
  • Avlshund: Paret med Binka, Cubinka Melle Dulcior, på Kennel Orondil, Hege Askvik i Brekke, dog uten resultat
  • Mentalbeskrivelse: Zorro gjennomførte og besto mentalbeskrivelse av hund, MUH, i regi av Norsk Schäferhundklub avd. Bergen i mai 2023. Videoopptak av prøven er lagt ut på Youtube og delt på nettet.
  • Kløvhund: Oppnådd bronse, sølv og gull NBSK, bronse og sølv SSHK, bronse 10/10 og sølv 20/20 På streif – Kløvkurs [1]/Kari Isingrud. Han brukes aktivt som kløvhund i forbindelse med eiers friluftsliv og aktivitetene til Indre Sunnfjord Turlag
  • Turhund: Har tilbakelagt rundt 1300 km i 2023 til d.d. Ukjent antall høydemeter. Har gått Nordmarka på langs og til toppen av Galdhøpiggen
  • Trekkhund: Trekker vogn med og pulk med varer, mat og utstyr når vær og føre tillater. Trekker også saccovogn med passasjer på NKKs hundens dag og kjæledyrenes dag på Felleskjøpet
  • Spor, søk og lydighet: Trenes privat i blodspor og søk for aktivisering og i forbindelse med turorientering, friluftsliv o.a. Lydighet med mål å klare appellmerket innen pinsen 2024
  • Kadaversøk: Har gått en sesong kadaversøk i vindkraftverk, totalt 52 søk. Jan Roar og Zorro har fullført ordinært kurs og fått klarering for godkjenningsprøve. Avventer tid og anledning fra NKH.
  • Promotering av rasen: Zorro blir gjenkjent på åpen gate i Førde etter et tosiders oppslag i lokalavisen Firda (også tilgjengelig på nett).

Fordi Zorro er sammen med Jan Roar i alle sosiale og praktiske sammenhenger viser han berner sennenhundens tilpasningsevne, deres sosiale egenskaper og praktiske nytte på en super måte.

Zorros allsidighet gjør også at Jan Roar kan bruke sine erfaringer med ham, (og tidligere hunder,) som referanse i relevante fora, bl.a på nettet og lokalt i Sunnfjord Hundeklubb. På Facebooksiden deres, Kennel Bernerdilla, deles opplevelser og erfaringer på godt og vondt; fra championat, topp- og langturer og kløvhundmerker til episoder med våteksem, og andre plager. Noe av dette finner også veien til medlemsbladet Berner’n.

Zorro blir også løftet fram gjennom erfaringer, opplevelser og som eksempel i en rekke andre grupper og sammenhenger, i første rekke på Facebook, men også på Instagram. Kennel Bernerdilla har aktivt bidratt i disse kanalene på sosiale medier.

Juryens begrunnelse

De nominerte til årets allsidighetspris var begge kvalifiserte kandidater.

Etter en helhetlig vurdering av de nominerte var det Zorro og Jan Roar som denne gangen kom ut som vinnere. De er både sosialt og sportslig aktivt på flere felt samtidig som de bidrar offentlig med kadaversøk i vindkraftverk. Da nominasjonen ble sendt avventet de klaring for godkjenningsprøve.

Ved sin allsidighet og aktivitet får de vist frem mange av rasens sider og bruksområder.

Gratulerer!

Årets jury har bestått av Merete Ottersen, Tom Stenberg og Turid Wettre (repr. styret)

Jan Roar og Zorro som kløvhund
Jan Roar og Zorro som kløvhund
Ekvipasjen som turledere med turistforeningen
Ekvipasjen som turledere med turistforeningen
Zorro som nybakt champion med rosettene han hadde oppnådd
Print Friendly, PDF & Email