Vi trenger bilder av bernere

NBSK trenger bilder som kan brukes både i dommerkompendie som skal revideres i nær fremtid, og til bruk i presentasjoner (f.eks. dommerkonferansen i mai). Har du bilder, send inn snarest. Bildene skal vise både riktige bernere og bernere med feil eller avvik.

Bildene sendes til [email protected], med kopi til [email protected]. Når du sender over, husk samtidig å bekrefte i mailen at fotografen har tillatt at bildene kan brukes (uten denne bekreftelsen vil ikke bildene bli brukt).  Alle hundene (bildene) vil være anonyme, slik at eier ikke skal føle at deres hunder “henges ut”.

Om bildene
Det ønskes bilder av hoder, haler, dårlige vinkler, for tunge, for spinkle, for krøllete, for lyse øyne, for hengende lepper. Bildene skal vise «korrekte» tegninger og/eller anatomi, og helt feil i den ene eller andre retning (f.eks. for lys/for mørk, steil vinkel/overvinklet), samt det som kan være «diskvalifiserende». Det ønskes altså bilder av hunder med bl.a. mange forskjellige tegninger, helt fra helt mørke til overtegnet hvitt. Disse vil bli brukt for å vise forskjellen på tegninger, og at det kan være langt mellom perfekte tegninger og godkjente tegninger til feiltegninger.

Det ønskes også bilder av bernere som driver kveg, eller trekker vogn samt i lek med barn.

Bildene som skal brukes i dommerkompendiet må ha god kvalitet – skarpe og tilstrekkelig detaljerte (dvs. filstørrelse ca. 1 MB eller bedre). Bildene til presentasjonen stilles det ikke fullt så strenge kvalitetskrav til.

Print Friendly, PDF & Email