Emma ble kløvhund nr. 100

Emma liggende med kløvsekke

Kløvhundprøven i NBSK ble lansert på pinstreffet i 2017 og de første hundene tok bronsemerke samme året. Bortsett fra koronaåret 2020 har stadig flere hunder fått sjansen til å dokumentere sin rasetypiske arbeidsvilje og utholdenhet under belastning. Dermed kan brukshundkomitèen med glede konstatere at vi nå har passert 100 bernere som har oppnådd ett eller flere kløvhundmerker.

Kløvhunder opptrer vanligvis i flokk når de går prøve. Derfor måtte det loddtrekning til for å kåre nr. 100 blant de ni som tok bronsemerke i 2023. Vi kan derfor gratulere NO30430/21 Auralis Xenia Spes Emma Rigadatter som kløvberner #100 i Norge. Hun gikk til bronsemerke under NBSK avd Nords prøve i Målselv 17. juni 2023. Premien er en Togo-kløv fra Seleverkstedet, gitt av Fjellpulken AS i anledning “jubileumet”. Hun gikk prøven med matfar Odd-Rune Andreassen som fører. Vi lar likevel matmor Hanne Haagensen presentere henne.

Auralis Xenia Spes Emma Rigadatter heter altså bare Emma til daglig. Hun er ei livlig og glad bernerjente. Født i november 2020 og kom til oss i januar 2021. Her bor hun sammen med oss, bernerne Mikkel og Hannah.

Hundene Emma og Mikkel sammen med eierEmma er en allsidig berner som deltar på alt fra skogs- og fjellturer, kløvtur, utstilling, rallylydighet m.m. og er dessuten utrolig glad i kos og oppmerksomhet. Hun er lettlært og ivrig på oppgavene som hun får, og vi synes det er gøy å trene sammen. Vi har trent med kløv til og fra, men mer målrettet frem til kløvmerkeprøven i juni 2023. Emma tenker å gå i labbesporene til sin mor, Riga, som har klart kløvmerke i både bronse-, sølv- og gull.

Kløvmerkeprøven foregikk i Øverbygd i Målselv i juni, i nydelige omgivelser, fantastisk vær og med et flott vertskap. Flere ekvipasjer deltok og alle kom i mål med godkjent øvelse, deriblant vår Emma og Mikkel.

Nå er det bare å fortsette treningen frem til ny kløvmerkeprøve. Sølv neste!

Brukshundkomitèen takker Seleverkstedet for at de sponset kløvhundprøvene våre i 2023 med en gave til kr. 4000,-

Print Friendly, PDF & Email