Avd.Oslo & Omegn Refleks

Refleks redder hundeliv

Høstmørket er her, og det er viktig å ikke glemme refleks på turene i mørket. Refleks minsker sannsynligheten for uhell langs veien.

Hvis hunden kommer seg løs eller finner på å løpe ut i veien i mørket er refleks en billig livsforsikring. Faren er ekstra stor om kvelden, men også om morgenen og i skumringen. Dette, til tross for at de fleste ulykker skjer i tettbygde strøk med gatebelysning.

– En god refleks er synlig på 125 meters avstand når den blir truffet av bilens nærlys. Uten refleks er man først synlig på 20 meters avstand, sier administrerende direktør i Agria Dyreforsikring Marianne Broholm Einarsen.

Hvor mye refleks bør du bruke?

Ideelt sett bør du bruke en refleksvest. Alternativt, eller som et supplement, kan du bruke reflekshalsbånd. Kombiner refleksen med en lampe (lysende eller blinkende). Refleksen er synlig når den blir truffet av lys, mens lampen er synlig når det er mørkt. Hunder med mye pels sees bedre med en refleksvest enn med et reflekshalsbånd, da denne ofte kan “gjemme seg” i pelsen. Bruk også gjerne bånd med refleks.

Glem for all del ikke refleks til deg selv! Du er mest synlig med en refleksvest eller en reflekssele kombinert med hengende reflekser og en lykt. Alternativt kan du bruke refleksbånd festet rundt håndledd, ankler og tradisjonelle hengende reflekser.

Test om refleksen fungerer

Reflekser slites raskt ut, spesielt hundens reflekser. Ofte varer de kun i ett år og må deretter byttes ut. Med en enkel test kan du finne ut om refleksen fremdeles gjør nytten sin.Med turer i all slags vær blir refleksene til hunden ekstra slitt. Det er derfor viktig å jevnlig sjekke at refleksen fungerer.

Enkel reflekstest

  1. Sammenlign den gamle refleksen mot en ny i et mørkt rom eller utendørs i mørket.
  2. Lys på refleksene med en avstand på fire meter med en lommelykt eller liknende.
  3. Sammenlign forskjellen. Hvis den gamle refleksen er merkbart dårligere er det på tide å bytte den ut.
  4. Husk også at reflektorene ikke vil fungere om refleksen er møkkete. Det er derfor viktig å tørke av refleksene før og etter turen hvis de har blitt skitne.

    God tur!

Print Friendly, PDF & Email