Allsidighetsprisen for 2020 til Sintran

Juryen for NBSKs Allsidighetspris har besluttet å tildele Allsidighetsprisen for 2020 til

NUch Dennis av Doamis (Sintran) og Eva Fosby Livgard.

Juryen har lagt vekt på såvel offisielle resultater innen flere grener sammen med dokumentasjon på mer uoffisielle og sosiale sider. Alt sammen faktorer der Sintran har bidratt til å framheve berner sennenhundens gode egenskaper på mange fronter.

Sintran og EvaI løpet av nominasjonsperioden 2019 og 2020 har denne aktive ekvipasjen gjort seg bemerket med følgende prestasjoner:
● Sølvmerke i kløv (31.03.2019)
● Gullmerke i kløv (10.06.2019)
● Blitt norsk utstilling champion (Dogs4all, 2019)
● 2. plass i CHK med CK (Letohallen 1. mars 2020)
● Gullmerke i Turhund 2020, 2084 km

I tillegg til dette er Sintran en aktiv og allsidig hund. Han har siden han var valp vært med på seiltur, og har utmerket seg som skipshund. Han svømmer, “redder” badende familiemedlemmer og vekker stor oppmerksomhet som båtsmann. Om vinteren trekker han på ski, og med tønne under halsen vekker han stor oppmerksomhet også her. Det er få som klarer gå forbi en berner i arbeid uten en kommentar.

Sintran har også deltatt på det meste av tilgjengelige kurs i Drøbak hundeklubb. Etter valpekurset bestod han bronsemerket i lydighet. I tillegg har han deltatt på smellerkurs og rallylydighet. Da kursene lokalt i klubben var fullført, tok ekvipasjen turen til både Ås og Moss for å delta på ringtrening og kurs i blodspor. Svømming har også stått på programmet. Da det ble interesse fra tispene om valper etter Sintran ble han avlsgodkjent, og Eva deltok på oppdretterskolen hos NKK for å lære hva som er viktig ved avl. Ikke for å drive oppdrett selv, men for å sikre at avl med Sintran ble gjort riktig.

Sintran er en god representant for en allsidig berner, og sammen med Eva bidrar han til at rasen berner sennenhund blir synliggjort som en bruks- og arbeidshund i nærmiljøet. De aller fleste, i alle fall i hundemiljøet i Drøbak vet hvem de er. De har også sett dem på tur enten med kløv, kjettingtrekk eller på en helt vanlig luftetur. Sintran har fått besøk av flere i nærmiljøet som er nysgjerrig på berner, og har vært et eksempel for rasen før de har satt seg på valpeliste. Eva bruker all sin fritid på at Sintran, og nå også nykommeren Java av Doamis skal ha et aktivt og innholdsrikt hundeliv. Du kan være sikker på at der Sintran er, finner du også Eva, -og omvendt.

Årets jury besto av Monika Hansen, Hans Reidar Berge og brukshundkomitèens leder Jan Roar Sekkelsten.

Print Friendly, PDF & Email