Brukshundsamling 2019

Det er klart for den tredje årlige brukshund-samlinga på Venabygdsfjellet, fra 31. juli til 4. august. Monika Skavås og Tom Stenberg blir i år som i fjor vertsskap på Bølisetra sammen med eier av plassen, Pål Risstubben.

Husa på tunet
Bølisetra, base camp for brukshundsamlingene våre.

På programmet står som vanlig frilufts- og leirliv hvor hunder og eiere blir utfordret fysisk og sosialt gjennom turer, samvær og samspill. På setra er det fortsatt god plass for dem som også vil kjøre noen økter i lydighet og rally. Fra å ha vært fokusert på kløv og trekk i noen år, vil vi nå også vende blikket mot tradisjonelle bruksområder som søk, spor og feltarbeid.

Kløvtur ved Muen
Foto: Monica Skavås

Det blir selvsagt turer og kløvhundprøve, men vi er glade for at Aud Lindholm har takket ja til å komme og gi oss en innføring i hundenes utrolige luktesans. Hun har drevet masse med sporarbeid tidligere, både med berner sennenhund og schäferhund. Dessuten tok hun i sin tid hovedfag på sporingsadferd og luktesans hos hund. Siden har hun vært borte fra hund og bernermiljøet en god stund, men er altså klar for å dele kunnskapen sin om dette med oss.

De siste årene har vi sett en oppblomstring av nesearbeid blant bernere. Vi har fått hunder med viltsporchampionat, vi har en sertifisert kadaver-hund og ekvipasjer som driver med Smeller, Nose Work og mer tradisjonelt sporarbeid. For en stund siden ble vi også klar over at det finnes en berner som er godkjent ettersøkshund. Med dette som bakteppe håper vi at Aud kan bidra med inspirasjon, og at vi kanskje kan se for oss samlinger med spor og søk som hovedtema litt fram i tid.

Brukssamlinga arrangeres som et kollektiv, hvor middag lages og dekkes økonomisk blant de påmeldte. Øvrige måltider står hver enkelt for selv. Overnatting skjer i hyttene på stedet, eller så er det også plass til å stå med campingvogn/bobil. Ta kontakt med brukshundkomiteen for å reservere hytte eller oppstillingsplass.

Print Friendly, PDF & Email