Gull til tre nye kløvhunder

Tre dager med berneraktiviteter av alle slag var ikke over før tre tungt lastede kløvhunder var tilbake på Torpomoen 2. pinsedag. Sammen med eiere, prøveleder og turglade “støttetropper” hadde de tilbakelagt over 30 kilometer fordelt på to dager med fjerdedelen av sin egen kroppsvekt på ryggen.

Kløvhunder på Torpomoen
Hele feltet som gikk kløvhundprøve. F.v.: Prøveleder Jan Roar Sekkelsten med Della, Kjersti Olsen med Qurt og Ozzy, Rickard Johansson med Macarena, Inga-Lill Nilsson-Springare og mannen Kurt med Våra, og Eva Fosby Livgard med Sintran. Foto: Øystein Pettersen

Til sammen varte den todelte prøven i 10 timer og 20 minutter. Da er det lov å være sliten etterpå, men det var først og fremst glede og stolthet som preget stemningen ved målgang. Etter kontrollveiing av kløvene fikk samtlige utdelt gullmerke, diplom og kløvhundrosett, den mest eksklusive rosetten noen berner kan ønske seg. Sålangt er det bare fem som har en slik hengende på veggen.

De nye innehaverne av Norsk Berner Sennenhundklubbs kløvhundmerke i gull er:

  • NO38746/15, Dennis av Doamis “Sintran”, fører Eva Fosby Livgard
  • SE31624/2014, Doremis Tricolora Dokri “Våra”, fører Inga-Lill Nilsson-Springare
  • NO49169/12, SE N Uch NJV-13 Hubba Bubba’s “Qurt” Qromkake, fører Kjersti Olsen

Vi gratulerer alle med bragden, ikke minst Inga-Lill Nilsson-Springare fra Gällivare i Nord-Sverige som for tredje gang hadde reiste et par tusen kilometer for å delta på kløvhundprøve. Hun og tispen “Våra” tok bronsemerke samme sted for ett år siden. Siden var de tilbake under brukshundsamlingen i august for sølvmerket, og kronet nå halvannet års treningsinnsats med gullmerke. Gratulerer med innsaten!

Se kløvhundenes æresliste for alle som har tatt kløvhundmerker. Du kan lære mer om NBSKs ferdighetsmerke for kløvhunder på brukshundkomitèens nettside. Spørsmål om prøven kan retts til brukshundkomitéen

Print Friendly, PDF & Email