Kløvmerker i nord

Kløvhunder og eiere
Foto: Solveig Aarbogh ©

Lørdag 8. september gikk den første kløvhundprøven nord for polarsirkelen. Tre hunder med følge la i veg ved Skjold i Målselv kommune i Indre Troms. Turen gikk i herlig høstvær og ble elleve kilometer lang før de var tilbake ved utgangspunktet. Der blr kløvene tatt av, veiet og funnet i orden. Alle sammen holdt minst kravet om å være 15% av bærehundens kroppsvekt. Ingen, hverken to- eller firbeinte, hadde tatt skade av turen og navnene pryder nå kløvhundenes æresliste etter oppnådd bronsemerke. Solveig Aarbogh som var initiativtaker og prøveleder sier at de nå skal fortsette treningen framover mot våren og en ny prøve, da med sølvmerke som mål.

Komplett liste over kløvhunder som har klart ett eller flere merker finner du her

Print Friendly, PDF & Email