Lotta vant Allsidighetsprisen 2017

Hund i rally-lydighet
Rally-Lotta in action

NBSKs Allsidighetspris er delt ut fire ganger før, og deles altså ut for femte gang i jubileumsåret 2018. Vinner denne gangen er Cafridas Rhythmic Rhapsody Romance, eller Lotta som hun heter til hverdags. Eier er Monika Hansen i Ålfoten, Sogn og Fjordane, og oppdrettere er Vigdis og Ole Einar Løken.

Barn med kløvhund
Kløv- og tur-Lotta tar bagasjen

Juryen for Allsidighetsprisen er satt sammen av medlemmer av Brukshundkomitèen, NBSKs styre og et uavhengig medlem utpekt av styret. Disse tre vurderer de nominerte opp mot kriteriene som er gitt for prisen og kårer en vinner utfra det. En hund kan bare vinne prisen èn gang, men samme eier kan vinne flere gangen med forskjellige hunder.

Lotta ble altså kåret til vinner for 2017 på bakgrunn av følgende punkter:

  • Utstilling: Oppnådd CK både i Norge og i Sverige
  • Lydighet:/rally: Deltatt både i LP og RLP i hhv klasse 1 og 3.
  • Rallylydighet: Oppnådd 3. premie i klasse 3.
  • Avl: Lotta fødte elleve valper 3. mai 2016. Flere av disse har oppnådd gode plasseringer innen eksteriør, og en har fått 1. premie i rallylydighet.

I tillegg til disse formelle kriteriene er Lotta er familiehund med alt det innebærer. Hun bærer nødvendig turutstyr for familien i kløv; saft, kart og klippekort for turorientering, klesskift etc. Monika og Lotta trener også trekk og spor, men det har ikke deltatt på sporprøver ennå. Ekvipasjen er aktive lokalt i Eid hundeklubb.

Vi gratulerer Lotta og Monika med Allsidighetsprisen for 2017, og håper at de ikke hviler på laurbærene.

Hund hopper over hinder
Hoppe-Lotta i lydighetstrening
Print Friendly, PDF & Email