Norske bernere fronter internasjonal video

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YsuTUkSMDGs?rel=0&start=64]

2017-utgaven av videoen fra Bernese Friends Worldwide Walk er lagt ut på Youtube, og noen av det første du møter er trivelige bilder av folk og trekkhunder fra NBSK avd. Hedmark. De utmerker seg på sett og vis fordi nesten alle er utstyrt med vogn eller kløv som den arbeidshunden berneren opprinnelig var.

Seinere i filmen dukker det opp kjenninger fra både avd. Agder, fra Sogn og Fjordane og andre steder i vårt langstrakte bernerland. Også her er seletøy og drag på plass. Mange steder i verden samler de flere enn vi klarer på hvert vårt sted, men kløv- og trekkhunder er det visst ikke så mange andre som kan oppvise.

Arrangementet som altså samler bernerfolk og hunder en spesiell helg er et initiativ fra administratorene på Facebookgruppen ved omtrent samme navn. Walk-en går ut på å få bernereiere verden over til å samles en bestemt helg, gjerne i slutten av april. Filmen er satt sammen av bilder som er sendt inn i etterkant, så her har du sjansen til å se hvordan den jevne berner ser ut. Det er mye flott, men også mye rart. Men de er bernere, og det er ikke noe problem å bli sittende og glo den drøye halvtimen filmen tar.

Neste BFWWW går av stabelen 12. og 13. mai. I 2017 var totalt 2061 bernere med på samlingene. Det kan bli spennende om det tallet vokser i år. Det er dessverre ei uke for tidlig til at NBSKs jubileumstreff på Torpomoen kan telle med.

Print Friendly, PDF & Email