Klart for bernerkaravane på Hardangervidda

To kløvhunder og eiere klare til avmarsj
Kløvhunder på Heinseter turisthytte. Nemo og Aredhel klare til avmarsj. Foto: Elisabeth v. Hirsch

Årets fellestur på Hardangervidda blir en opplevelse. 19 personer med til sammen 15 hunder, deriblant to grosser schweitzer sennenhunder, har meldt sin interesse for å tilbringe tre dager og to netter og ca. 40 km sammen. Det blir tidenes bernerkaravane som legger i vei fra Tuva turisthytte kl. 10.00 fredag 22. juli.

Tekst og grafikk: Jan Roar Sekkelsten, leder brukshundkomitèen. Foto: Elisabeth v. Hirsch

Første året vi inviterte til kløvtur på Hardangervidda møtte det èn ekvipasje. Året etter var det to som gikk Rondane på langs fra Hjerkinn til Venabygdsfjellet. Tredje året var vi tilbake på Hardangervidda med fem personer og fire hunder. På Dinadalhytta i fjor var det fortsatt “bare” fire hunder, men antall mennesker var vokst til seks. Hva som er årsaken til årets eksplosjon er ikke godt å si, men det er uansett veldig morsomt.

Kartutsnitt med inntegnet rute
Bernerkaravanens rute på vidda

Med så mange hunder og folk blir det også en utfordring i finne teltplass til alle ved og omkring hyttene vi skal innom. Uansett hvor god tilrettelagt en turisthytte måtte være, vil det ikke være plass til 15-20 hunder. Men kjenner vi bernerfolk rett kommer det til å løse seg. Det viktige er å ta hensyn til hverandre, holde hundene i bånd og sørge for at vaksiner og annet er oppdatert og i orden.

Du kan følge turen på nettet fra fredag 22. juli kl. 10. Trackeren oppdateres hvert 10.min

Det morsomme er at samtidig som vi opplever et gjennombrudd for fellesturen vår har også turistforeningen startet organiserte turer for hundefolk. DNT Drammen og omegn arrangerer en tur med to turledere og inntil åtte deltakere noe lenger sør og øst for oss i samme tidsrommet. Begrensningen av antall deltakere her kommer av at dette er en tur hvor alt legges til rette med reservasjoner av rom, middagsbestillinger osv. Vår tur er mer løslig anlagt hvor hver enkelt deltaker må ordne seg selv med tanke på transport, kost og losji, eventuelt gjøre avtaler med andre som også skal på tur.

Skulle du få ubendig lyst til å slenge deg med, er det altså åpent for det helt til vi forlater Tuva turisthytte med kurs for Åan. Du kan selvsagt også møte oss underveis og henge deg på. To overnattinger senere er vi tilbake igjen på Tuva etter å ha vært innom Heinseter samme sted, forhåpentlig like slitne, men lykkelige som hundene.

Print Friendly, PDF & Email