Årsmelding 2015

bernerlogo

Norsk Berner Sennenhundklubb

Avdeling Nordmøre og Romsdal

 

Årsmelding 2015.

Det er for året 2015 26 betalende medlemmer i Norsk Berner Sennenhundklubb avd. Nordmøre og Romsdal.

Det er en liten økning i forhold til året før. Vi har i 2015 prøvd å finne på nye aktiviteter, blant annet har vi hatt både klippekurs og lydighetstrening. Det virker som at det har vært godt mottatt av medlemmene og med godt oppmøte.

Det ble 01. februar avholdt årsmøte med innlagt Berner-treff på Hagelin i Kristiansund for NBSK avd. Nordmøre og Romsdal.

Det var bra oppmøtte med 11 2-beinte og 11 4-beinte, og selve turen gikk rundt Folkeparken.

Etter turen ble det så gjennomført årsmøte på vanlig måte, etterfulgt av trivelig samvær med god mat og drikke. Til mat var det tapas, og så ble det kaffe og kake samt loddtrekning.

Det nye styret for 2015 ble:

Leder: Hilde Karin Harsvik

Kasserer: Merethe Solli

Sekretær: Arne Gunnar Rovik

Styremedlem: Jens Marius Harstad

Varemedlem: Christina Harsvik

Representant til SU: Hilde Karin Harsvik

Neste treff var 15. februar i Batnfjord kl. 12.00, og etter selve turen var det mulighet for middag på Hjorten for de som ønsket det.

Ansvarlig for treffet var Jens Marius og oppmøtested var utenfor Hjorten. Etter turen som gikk langs med elva et stykke og etter litt lydighetstrening på grusbanen, var flesteparten med inn på Hjorten for litt god mat.

Videre har vi gjennomført klippe-kurs både for utstilling og hverdagsbruk 14. mars. Kurset ble holdt på Frei hos Torill Ludvigsen som driver profesjonelt med vask og klipp av hund.

Denne våren startet vi opp lydighetskurs, planer var 4 samlinger på vårparten og 4 nye til høsten. Vi leide inn godkjent instruktør som kunne ta de som ønsker det gjennom appell-merket. Første samling var 15. mars og oppmøte var på Høgset ved det gamle Meieri-anlegget. Vi har vært så heldige at vi har fått benytte parkeringsplassen av de nye eierne Kr. Faksvåg AS uten kostnad så lenge vi holder det ryddig.

I forbindelse med utstillingen på Sunndalsøra 24.-26. april hadde vi med party-teltet til klubben, der vi hadde grilling og sosialt samvær for hund og eiere. Flere stilte hunder, mens noen kun var med som heia-gjeng. Det var tispene til Christina og Merethe som gjorde det best denne gang, men de andre som stilte hadde håpet på bedre resultater. Det ble også gjennomført felles tur på lørdag før maten.

Vi har også kjørt noen økter med lydighets-trening ved fiskeribasen i Kristiansund med Hilde Karin som instruktør.

Det har vært liten aktivitet denne sommeren som normalt. Men noen av oss har deltatt på noen utstillinger, blant annet NKK på Leangen i Trondheim, Trønder-spesialen på Ler og Pinsetreffet på Torpomoen.

Ellers har Mille (Tiviniro’s Piplup) blitt parret med Hector (Jerobas Van’t Stokerybos) og det ble født 3 flotte hannvalper 15. august. Dette er det første kullet som er født på Nordmøre/Romsdal siden Storm sitt kull for over 2,5 år siden i regi av medlemmer i NBSK avd. Nordmøre og Romsdal.

Høsten har vært dårlig værmessig på disse trakter med mye regn og blåst, og enkelte av hundene i klubben har slitt med våteksem. Ikke noe særlig uansett, spesielt ikke hvis en har tenkt seg på hunde-utstilling.

Når det gjelder aktiviteter i klubben har vi hatt treff hos Åse Hilde på Bolsøya den 30. august. Vi gikk en fin tur i området og etterpå ble det servert kjempegod kjøttsuppe på terrassen. Hundene koste seg også på den store plenen samt oppe sammen med eierne på terrassen.

Neste arrangement var helgetreffet på Thorleifsvangen 18.-20. september. For første gang var vi ikke heldige med været denne helgen vi bruker å ha fast enten i august eller i september. Det regnet stort sett hele helga, men heldigvis var det tørr ved i vedbua og hundeføner tilgjengelig. Vi koset oss likevel med skalldyraften fredags kveld samt grilling på lørdagen. Så ble det også loddtrekning med mye fine premier og en god slump penger i kassen. Alle deltagere, både hunder og eiere hadde derfor en kjekk helg med mye moro. Neste år håper vi på bedre vær!

Så har vi hatt berner-treff på Seljebøvatnet i Ålvundfjorden. Ansvarlig for turen var Kjersti Carlsen. Turen opp til vannet gikk langs en fin grusvei og videre et kort stykke i litt myrterreng fram til vannet. Der var det en fin benk og bålplass. Været var kjempefint helt til vi hadde spist og drukket, slik at hjemturen startet litt tidligere enn planlagt. Regnet økte på slik at både hunder og eiere ble skikkelig våte. Men hit vil vi tilbake igjen!

Neste treff var på Kringstad-setra utenfor Molde 29. november klokka 12.00. Det var en fin tur opp til setra og etterpå møttes flesteparten til en bedre middag på Milano.

Lydighetskurset ble avsluttet med eksamen, og flesteparten som prøvde klarte kravene til bronsemerket. Merker er bestilt og vil bli utdelt under årsmøtet som blir avholdt 17. januar på Hagelin i Kristiansund.

Grasrotandelen i 2015 for NBSK avd. Nordmøre og Romsdal ble kr. 3718,-

Støtte fra Kristiansund kommune i 2015 var kr. 2000,-, og beløpet fra 2014 på 2000,- kom først inn på vår konto i 2015 på grunn av en feil fra kommunen.

Sekretær i NBSK avd. Nordmøre og Romsdal

Arne Gunnar Rovik

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email