Seminar om trekkhundprøve

Er du interessert i bernere og trekkhundarbeid bør du sette av tid til å være med på NBSKs årlige pinsetreff på Torpomoen i Hallingdal. Brukshundkomiteen har invitert Anita og Bengt Mårtensson til å holde et seminar om trekkhundarbeid og presentere innholdet i den svenske sennenhundklubbens offisielle trekkhundprøve, Arbetsprovet. I tillegg til dem som allerede har planer om å dra til Hallingdalen for å være med på utstilling og lydighetsprøver, håper vi at dette kan friste noen som ellers ikke hadde tenkt å ta turen. Det er god plass og god stemning der bernerfolket samles.

Profilbilde av anita og bengt
Anita og Bengt Mårtensson har mange års erfaring med bernere som trekker

Anita og Bengt er aktivitetsombud i SSHK, instruktører og dommere til Arbetsprovet. Etter seminaret som holdes lørdag morgen, før utstillingen starter, blir det derfor mulig til å prøve seg og hunden med sele og vogn under kyndig veiledning. Våre svenske venner vil være tilgjengelige hele dagen, så det skal være mulig å kombinere aktivitetene selv for dem som er påmeldt til utstilling eller lydighetskonkurransen.

Seminaret er et ledd i brukshundkomiteens ønske om å framheve bernerens egenskaper i hverdagssammenheng, hvor disse kan komme til praktisk nytte og ikke bare være noe man trener på til spesielle anledninger og konkurransebruk. Samtidig ser komiteen gjerne at vi får en offisiell bruksprøve i Norge på linje med det svenske Arbetsprovet.

Se øvrig informasjon om pinsetreffet her.

Print Friendly, PDF & Email