EDS & Specialty Show

Dinner on September 5th.

PM spesialen 06.09.2015.

Practical information about the show ground.

Results.

The Norwegian Bernese Mountain Dog Club would like to invite you to our breed specialty show on Sunday September 6th. We have 23 puppies, 150 adults and 12 progeny-/breeder classes entered.

This is the day after breed judging at the European Dog Show. For the EDS, there are entered 175 adult BMDs and 16 puppies, and we hope to see all of you at our specialty show.

Judges at the specialty show are:
Satu Ylä-Mononen, Finland: All puppies, males, best breeder class, best progency class.
Helen Davenport-Willis, Great Britain: Females, Best of Breed.

A dog which is already a champion abroad, will become Norwegian champion by winning the CAC from one of these shows. One CAC is handed out for males, and one CAC for bitches.

For a dog who isn’t already a champion, the CAC will rest, and make the dog Norwegian champion as soon as it gains its title somewhere else.

We would like to inform our guests that from 01.01.2015 a new clause in the Norwegian Show Regulations was introduced. A dog is no longer able to receive more CACs than needed for its title, regardless of age.
In Norway, we have two types of CAC – the major CAC won on an international show (not the CACIB) or the main specialty show (and this specialty show, as an exclusive bonus), and the minor CAC won on national shows or local specialty shows. To become a Norwegian champion, you need:

a) One major CAC as a champion in another country or
b) Three CACs won from three different judges, at least one of them a major CAC, and at least one of them won after two years of age.

Up until 31.12.2014, a dog could win a limitless amount of CACs until it became a champion, while now the CAC will be passed on to the next dog in line who needs it. So, if a dog under two years of age has already won one minor and one major CAC, it cannot win anymore CACs until it’s two years old. Thus, your dog may win the Norwegian major CAC on the EDS or the specialty show, without even winning your class.

The Norwegian Kennel Club has decided that the lowest entry fee for the specialty shows cannot be lower than the lowest entry fee for the European Dog Show. So the entry fee is 590 NOK, and 200 NOK for puppies. From the third dog in an official class, you get a 50 percent discount onwards. This does not include puppies. Breeding and progency classes are free of charge. So is couple’s class.
To compensate for the higher entry fee, NBSK would like to inform our guests that parking and entry to the show ground will be free of charge, catalogues are included in the entry, every participating dog will receive a gift, and there’s a 100 NOK discount following each entry for the social gathering the evening prior.

How to enter the specialty show.

At the evening of the 5th, we would like to invite all our Bernese-friends from Europe and further away for a social gathering. This will be held at Sanngrund camping, not far from where the specialty show will be held. E-mail them for booking or more information, and use code-word Bernerspesial.

Invitation to the dinner on September 5th 2015

Judges at the EDS are Peter J M Montfoort, The Netherlands (males and BOB) and Terje Lindstrøm, Norway (females). More information at European Dogshow.

For alternatives to accommodations, we recommend Vormsund Golf Hotell, merely 11 km away from Sanngrund, and thus 11 km closer to both show grounds. Please e-mail for booking, and use code-word Bernerspesial.

Tick the dates off in your calendar, and keep an eye on this site for more information. You can also join our Facebook event for updates.

Changes may occur.

Print Friendly, PDF & Email

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.