Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

 • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Fellestur Hardangervidda

juli 11 - juli 13

Kløvhunder mot horisonten

Brukshundkomiteen i NBSK inviterer til fellestur 11. – 13. juli 2024 på Hardangervidda i samarbeid med våre venner i Svenska Sennenhundklubben. Det blir tre dager med gode arbeidshunder og friluftslivets gleder. Underveis blir det mulighet til å ta både norske og svenske kløvhundprøver. Turen går på godt merkede og tilrettelagte stier i lett fjellterreng over tregrensen, ca. 1200 moh. Vi skal gå i samlet flokk og tar pauser en gang i timen. Vi tar også en lengre lunsjrast midt på dagen. Siste dagsetappe er lang, men vi veldig god tid og tar det med ro. Det er ingen påmelding eller påmeldingsfrist, men det er kjekt for turlederne Anna Fronth, Kjersti Olsen og Jan Roar Sekkelsten å ha en viss oversikt over hvem som tar sikte på å bli med.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6wgJMwP4YVA?rel=0&w=560&h=315]

Rutebeskrivelser:

 • Dag 1: Trondsbu/Tinnhølen – Sandhaug turisthytte, 14,5 km, ca 4 timer
  Om morgenen torsdag 11. juli møtes vi på parkeringsplassen ved Tinnhølen i Eidfjord kommune. De som kommer dagen før kan campe i nærheten eller leie seg inn på en av private turisthyttene i langs riksvei 7 over Hardangervidda; Fagerheim, Halne, Dyranut eller Trondsbu. Den siste er med et forbehold om at de åpner igjen i 2024 etter restaurering i 2023. Herfra går vi sørpover og det er ca fire timers gange til Sandhaug turisthytte (DNT). Her stopper vi for natten.
 • Dag 2: Sandhaug turisthytte – Besso turisthytte via Tureidet, 16,5 km, ca 6 timer
  Fredag 12. juli bryter vi opp fra Sandhaug og går vestover på nordsiden av Nordmannslågen. Ved Tureidet i vestenden av vannet snur vi litt sørover og går deretter østover igjen på sørsiden til Besso turisthytte (Privat med DNT-rabatt) Denne turen er på drøye 16 kilometer.
 • Dag 3: Besso – HolmsbustrykenSandhaug – Trondsbu/Tinnhølen, 20,6 km, ca 7 timer
  Den siste dagen av turen, lørdag 13. juli, blir en maratondistanse. Men vi har god tid og bruker dagen. Dessuten skal vi innom Sandhaug igjen, og da får vi sjansen til å hente oss inn litt før vi går videre. Fra Besso skal vi litt østover mot Holmsbustryken, krysser elva og vender nordover mot Sandhaug før vi går tilbake samme vei som vi kom første dagen. Totalt blir det ca 20 kilometer å gå denne dagen og rundt sju timer på tur, så vi må starte tidlig.

Påmelding til NBSK brukshund. Oppgi navn, adresse, telefon og e-post, samt antall personer og hunder. Fjellet er åpent for alle, så vi har ingen påmeldingsfrist. Men det er greit for turlederne Jan Roar Sekkelsten, Anna Fronth og Kjersti Olsen å vite hvem vi eventuelt skal vente på. Alle deltakere må ordne seg overnatting og måltider selv, enten du skal bo i telt eller på hyttene. Det er begrenset antall hunderom, så reservasjoner på hyttene må gjøres så tidlig som mulig.

Turen går på godt merkede og tilrettelagte stier i lett fjellterreng over tregrensen, ca. 1200 moh. Vi skal gå i samlet flokk og tar pauser en gang i timen. Vi tar også en lengre lunsjrast midt på dagen. Siste dagsetappe er lang, men vi veldig god tid og tar det med ro.

Kløvhundprøver
På en slik tur er det naturligvis anledning til å ta kløvhundmerker, både norske og svenske, i alle valører, bronse, sølv og gull. Kravene til disse prøvene kan du lese om på nettsidene til NBSK og Sshk. er dette aktuelt, og du vil ha merket, eventuelt også gullmerkerosett i hånda ved turens slutt, må du melde fra til
[email protected] på forhånd.

Alle deltakere er ansvarlige for seg selv og sine hunder, og må sørge for å ha tilstrekkelig mat og utstyr. Utover det hjelper vi hverandre så godt vi kan når og om det trengs. DNT har gode pakketips og -lister. De har også en informativ side om hyttebesøk og hunder

Kontaktopplysninger og info om hyttene:

 • Dyranut turisthytte, Dyranut fjellstova, Halne fjellstugu, Trondsbu turisthytta (Private, før og etter turen)
 • Sandhaug turisthytte, DNT
  På hytta har de seks hunderom. Det er fire to-sengsrom og to fire-sengsrom. Hunderommene er svært populære, så er lurt og være tidlig ute med bestilling. Med overnatting på rom er full pensjon inkludert. Rommene har også egen inngang direkte inn i gangen der hunderommene er. De som overnatter i telt ved hytta betaler teltavgift per person, og kan da kan bruke hyttas fasiliteter som fellesrom, toalett og dusj. Telting 150 meter eller mer unna hytta er gratis, men da må man ordne måltider og annet selv.
 • Besso turisthytte, privat med DNT-rabatt
  Bestiller du rom på Besso, får du ha hunden med på rommet. Hytta har bur til leie, men spørsmålet er om de er store nok til bernere. Som følge av dette er Besso ei populær hytte blant hundefolk. På samme måte som på Sandhaug er teltere velkomne til å bruke sanitæranlegg og fellesområder som andre gjester mot å betale teltavgift.
Print Friendly, PDF & Email

Detaljer

Start:
juli 11
Slutt:
juli 13
Kategorier for Arrangement:
, ,

Sted

Trondsbu
Hardangervidda Norge + Google-kart