Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Brukshundkomiteens fellestur 2019

17. juli 2019 - 19. juli 2019

mann og hund hviler

Også i år inviterer brukshundkomitèen til en fellestur for hunder og folk, med eller uten kløv og ryggsekk. Vi har for vane å gå nye steder år om annet, og denne gangen har valget falt på Huldreheimen, nærmere bestemt Langsua nasjonalpark/Gausdal Vestfjell i Oppland. Dette er et fantastisk turterreng nær sagt på terskelen til Jotunheimen. Her er det både skog og fjell, vann, bekker og elver, og ikke minst godt merkede stier med passelig avstand mellom DNTs hytter. 

Kartutsnitt med ruteDermed kan du velge om du vil gå lett, bo inne og kjøpe mat underveis, eller om du vil ta med telt og turkjøkken. Sovepose eller lakenpose må alle ha uansett om du velger å tilbringe natten inne eller ute.

Turen vi skal gå er beskrevet som trekant på tre dager på ut.no. Den starter med oppmøte og eventuell overnatting for dem som har lang reisevei på Liomseter som er en betjent DNT-hytte. Derfra går vi til den selvbetjente hytta Storkvelvbu. Dette er en femtimerstur. Dagen etter setter vi kursen sørøst for selve Langsuatoppene mot Haldorbu som også er selvbetjent. Denne turen er ca 12 kilometer og tar normalt 3 – 4 timer. Tredje dagen går vi tilbake til Liomseter hvor vi kan avslutte med felles middag og “bankett” før hjemreise. Denne etappen bruker vi omkring fire timer på.

Som vanlig er hver deltaker ansvarlig for seg selv om sin(e) hund(er), og for å at begge parter er utrustet og i form. Medlemskap i DNT er en fordel. Hvis du overnatter, spiser og provianterer på hyttene kan du spare inn medlemsavgiften bare på denne turen. Ytterligere informasjon finner du på DNTs nettsider og vi vil sende ut praktisk info til påmeldte deltakere når turen nærmer seg. Det er ingen bindende påmelding, men vi ber om en “egenandel” på kr 200,- som bidrag til BKs virksomhet fra dem som blir med når vi starter.

Har du lyst til å bli med? Fyll ut skjema på nett, så holder vi deg oppdatert.

Det vil bli anledning til å ta NBSKs kløvhundmerker i løpet av turen. Dette koster kr 100,- pr. prøve.

Er det ellers noe du lurer på, ta kontakt med BKs turleder Jan Roar Sekkelsten på [email protected] eller telefon 911 48 702.

Logo TurbulentBrukshundkomiteens aktiviterer er sponset av turbulent.no, produsent av Laika-kløven

Print Friendly, PDF & Email

Detaljer

Start:
17. juli 2019
Slutt:
19. juli 2019
Kategori for Arrangement:

Sted

Liomseter turisthytte
Oppland 2653 Norge
Telefon
61 41 11 51
Vis Sted nettside