Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Topptur til Galdhøpiggen

22. juli 2023

Fellesbilde av folk og hunder på toppen av Galdhøpiggen

Til topps, -igjen!

NBSK og SSHK inviterer til topptur til Galdhøpiggen, 2469 meter over havet, lørdag 22. juli 2023.
For ti år siden gikk fjorten personer og åtte hunder fra NBSK sammen til topps i Norge fra Juvasshytta. Det var en strålende dag med skyfri himmel og vindstille. Etter den vellykkede fellesturen i Sverige i fjor kom det ønske fra svensk side om en ny tur, denne gangen i Norge og Jotunheimen. Den utfordringen tar vi med glede. Toppturen koster kr 600 pr. person og går til å dekke egen breføring. Det er bindende påmelding som blir registrert når beløpet er innbetalt i norske kroner til BKs konto 1506.05.74399. (IBAN NO96 1506 0574 399, BIC (SWIFT) DNBANOKKXXX). Merk innbetalingen med navn og “topptur 2023”. Jan Roar Sekkelsten og Kjersti Olsen fra NBSK, og Anna Fronth fra SSHK er turledere.

Vil du være med? Fyll ut skjema nederst!

Overnatting
Juvasshytta har 18 rom for gjester med hund. Dette er tre-sengs rom med felles dusj og WC. Du må selv bestille overnatting for deg og dine. Det er også andre alternativer for overnatting i Lom og på veien opp til Juvasshytta. Veien fra Bøverdalen og opp til Juvass er bratt og tung, og egner seg ikke for hastverk. Siste delen er privat bomvei med automatisk registrering. Se info om dette på nettsidene til Juvasshytta.

Turen
Turen er helt avhengig av været, og det kan ingen garantere for. Denne avgjørelsen overlater vi helt og fullt til breførerne lørdag morgen. Det blir ikke gitt noen refusjon om turen ikke lar seg gjennomføre.  Galdhøpiggen er et veldig populært turistmål, og på fine dager kan det være flere hundre mennesker, mange med hund, som tar seg til toppen. Det krever at hundene vi tar med er godt sosialisert. Vi kommer veldig tett innpå hverandre underveis. Det blir mange møtesituasjoner på litt kronglete og bratte steder, og ikke minst på toppen.

Ruta
Vi har bestilt egen breføring så vi kan bestemme farten selv. Lørdag morgen møter vi breførerne våre, får utdelt sikringsseler, får litt informasjon og så legger vi i vei. Turen fra Juvasshytta til toppen er ingen spesielt lang, hard eller bratt tur. Den tar omtrent tre timer hver vei og byr på ca 700 høydemeter stigning totalt. Men den krever sitt, er stedvis luftig og det er rikelig med stein, is og snø. Første delen gå fra Juvasshytta til brekanten. Det tar en times tid og går i steinete terreng. Herfra skal vi inn i taulag over Styggebreen og opp til Piggura. På turen over breen er vi sikret med tau og seler. Siste delen fra piggura til toppen går vi igjen fritt. Det er en solid motbakke og enkelt vil merke at lufta blir tynnere. Det er likevel en liten pris å betale for opplevelsen av å stå på Norges tak.

Utstyr
Hundene må ha skikkelige seler, helst med dobbel bukgjord, som gjør at de i verste fall kan trekkes opp og eller løftes i den. Mellom deg og hunden trenger du en solid kjørestrikk eller litt lang lenke som igjen er festet i selen du får utdelt av brefører. Dere skal henge sammen på hele turen, også over breen. Noen steder på isbreen kan det også være overvann. Du må derfor ha med klær alt etter hva været tilsier og gode, vanntette fjellstøvler. Du kan leie både klær og sko på Juvasshytta. Det er lurt å ha med potesokker hvis potene skulle bli såre.

Mat, drikke og suvernirer
De som kommer fredag og overnatter på Juvasshytta kan samles til en bedre middag. Neste morgen spiser vi frokost og lager niste til turen. Det er kiosk på toppen av Galdhøpiggen som selger både pølser, kaffe, brus og sjokolade, men alt dette må flys opp med helikopter og koster deretter. Det er også ofte veldig lang kø. Så det beste er å ha med egen dagstursekk med mat, drikke, sitteunderlag og tøyskift. Bestigningsdiplom kan du kjøpe på toppen eller på Juvasshytta etter turen.

Velkommen til Norges og nord-europas høyeste fjell!

Print Friendly, PDF & Email

Detaljer

Dato:
22. juli 2023
Kategorier for Arrangement:
,

Sted

Juvasshytta
Galdhøpiggvegen 1492
2687 Bøverdalen,