Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Topptur til Galdhøpiggen

19. juli 2015

Fellesbilde av folk og hunder på toppen av Galdhøpiggen

Til topps, -igjen!

For to år siden gikk fjorten personer og åtte hunder fra NBSK sammen til topps i Norge fra Juvasshytta. Det var en strålende dag med skyfri himmel og vindstille. Etter et hvileår har det vært spørsmål om å gjøre det igjen fra flere som ikke hadde anledning sist, så da tar vi sjansen. Vi inviterer til ny topptur til Galdhøpiggen, 2469 meter over havet, søndag 19. juli.

Interessert? Fyll ut skjema nederst!

Opplegget blir omtrent som sist, bortsett fra at denne gangen satser vi på å leie egen breføring så vi kan bestemme farten litt mer selv. Vi samles på Juvasshytta lørdagkveld til middag, litt informasjon og for å bli bedre kjent. Interesserte må selv sørge for å bestille overnatting for seg og sine. Galdhøpiggen er et veldig populært turistmål, og på fine dager kan det være flere hundre mennesker, mange med hund, som tar seg til toppen. Det krever av hundene vi tar med er godt sosialisert. Vi kommer veldig tett innpå hverandre underveis, det blir mange møtesituasjoner på trange og bratte steder og ikke minst på toppen.

Søndag morgen møter vi breførerne våre, får utdelt sikringsseler, litt instruksjon og så legger vi i vei. Turen fra Juvasshytta til toppen er ingen spesialt lang, hard eller bratt tur. Den tar to-tre timer hver vei. Men den krever sitt, og er stedvis ganske luftig. Det tyngste kan faktisk være at det går sakte og det blir en del venting, særlig når vi skal inn og ut av taulaget over Styggbreen. Underlaget er stein og våt, gammel is og snø. Noen steder på isbreen kan det også være overvann. Du må derfor ha med klær alt etter hva været tilsier og gode, vanntette fjellstøvler. Til hunden må du ha en skikkelig sele som ikke sklir over hodet på den hvis det skulle bli nødvendig å løfte hunden i selen. Hurrta Y-harness eller kløvselen fra Ruffwear Palisades er gode og praktiske. I tillegg må du ha en lang og solid lenke på ca tre meter og potesokker hvis potene skulle bli såre. Det er kiosk på toppen, men den holder helikopterpriser og det er ofte veldig lang kø. Så det lureste er å ta med en dagstursekk med mat og drikke. Bestigningsdiplom kan du kjøpe både på toppen og på Juvasshytta etter turen.

Har du lyst til å være med, så fyll ut skjema nedenfor og følg med på denne siden. Ordinær breføring fra Juvasshytta koster kr 200 for voksne, og kr 150 for personer under 15 år. Egen brefører koster 5000 for inntil femten personer, og vil dermed avhenge av hvor mange vi blir. Påmeldingen blir bindende når vi har bestilt egen breføring.

Print Friendly, PDF & Email

Detaljer

Dato:
19. juli 2015
Kategorier for Arrangement:
,