Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Kløvtur i Dovre

21. juli 2015

Ta med deg hunden og unn deg noen dagers tur i fjellet i selskap med gode bernerfolk og hundene deres. Vi har ikke bindende påmelding til turen, men du finner et skjema hvor du kan melde deg interessert nederst på siden.

Fellestur i trøndersk setermiljø

Fra tirsdag 21. til lørdag 25. juli inviterer brukshundkomiteen til ny fellestur. Den skiller seg noe fra turene tidligere år. For det første trekker vi denne gangen såvidt nord for Dovre og vestover mot Sunndalsfjellene. Her finner vi terreng som kler bernerne godt; gamle stølsveier og områder med klassisk seterdrift. Turen tar som vanlig tre-fire dager, og har rom for improvisering underveis. Jan Roar Sekkelsten blir med som turleder. Medlemskap i DNT er en fordel.

Dovrefjell er vel mest kjent som et høyfjellsområde. Men innunder Dovrefjell på nordsiden ligger fine, lune seterdaler med tre trivelige turisthytter. Dette er en gjennomgangstur langs dalene fra øst mot vest. Området er både naturhistorisk og kulturhistorisk interessant.

Tunet på Dindalshytta
Dindalshytta. Foto: Odd harald Eriksen, TT

Første mål for turen er Dindalshytta. Du kan parkere ved Lønset og gå opp til hytta, eller kjøre fram til parkering ved bomkasse og oppslagstavle ved Blokkhus. Fra Lønset er det ca. fem kilometer å gå og det tar i underkant av to timer. Fra Blokkhus er det bare to kilometer å gå. Begge alternativene går etter vei. Dindalshytta er selvbetjent overnattingshytte eid av Trondheim turistforening og har elleve sengeplasser.

Like bortenfor Dinadalshytta, bare 300 unna, ligger Uvsætra. Dette er et serveringssted og gammeldags seterdrift som er eid og drevet av Elisabeth og Hans Ole Uv. De har både berner sennenhund og St.Bernhardshunde, så her tenker vi at vi må legge inn et besøk for å prøvesmake det de har å by på.

Dagen etter går vi videre innover den vakre Dindalen og videre inn i Linndalen. Her følger vi en gammel setervei ca to timers gange inn til Veggasætra. Her passer det fint med en stopp ved Storvatnet. Dette er den innerste sætra i Dindalen. Herfra går det sti forbi vannet og inn i Linndalen. Etter enda to timers gange kommer vi til

Oversiktsbilde av Gammelsetra
Gammelsetra, selvbetjent KNT-hytte

Gammelsætra, ei selvbetjent hytte som eies av Kristiansund og Nordmøre turistforening. Her er det sengeplass til 32 og teltplass til mange flere. Gammelsætra har vakre, gamle sæterbygning i like vakre omgivelser.

Vi legger inn en ekstra overnatting på Gammelsætra, og tar en dagstur opp til Loennechenbua som ligger vel 1300 meter over havet. Dette er en grei tur, men vi bruker nok hele dagen. Det er passe bratt for både barn og hunder på godt oppmerka stier.  De som ikke ønsker å være med oppover, kan bruke dagen på Gammelsetra med bading, fiske og småturer på stølveiene i nærområdet.

Neste dag fortsetter turen mot Vangshaugen via den nedlagte gamle gården Lundli som ligger høyt over og på sørsiden av Åmotan. Videre går ferden sør og siden nordover vest for Hælfjellet. Turen fra Gammelsetra til Vangshaugen tar 5-6 timer, og blir den lengste dagsmarsjen. Den siste delen går mye på eller nær vei. Da passer det med den tradisjonelle banketten for gjennomført tur.

Fasaden og trappene ved Vangshaugen turisthytte
Vangshaugen. Betjent KNT-hytte

Fra Vangshaugen tar det tre timer å komme ned til Gjøra. Her blir det ca to km på vei før vi er ute på riksveien. Her går det buss tilbake til utgangspunktet på Lønset, men vi satser på å kjøre noen biler hit på forhånd sånn at de som har bil ved Lønset kan få sitte på tilbake.

Så la berneren din bli med ’leirskole’ i sommer. Denne siden vil blir oppdatert fortløpende etterhvert som det kommer ny informasjon.

For spørsmål ellers, ta kontakt med Jan Roar Sekkelsten, 911 48 702 eller e-post [email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Detaljer

Dato:
21. juli 2015
Kategorier for Arrangement:
,