Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Avlyst – Fra fjord til fjell, Hardangervidda på tvers

9. juli 2020 - 16. juli 2020

Kløvhunder på tur mot horisonten

På grunn av strenge regler for bruk av DNTs hytter og myndighetenes generelle råd i forbindelse med utbruddet av Covid-19 om å unngå lange fjellturer og kollektiv transport, har NBSKs brukshundkomitè besluttet å avlyse denne turen. Vi beklager.

I gamledager gikk det handelsveier over Hardangervidda. Her brukte man kløvhester og handelen bandt jordbruket på Østlandet sammen med fiske og sjøfart på Vestlandet. Langvandringer har vært grunnleggende for at landet har fungert. Det er denne historien vi tar tak i når vi inviterer til å gå samme ruta med kløvhunder. Fra fergekaia i Kinsarvik går opp til Stavali og videre langs DNTs hytter og stinettverk til Mogen. Der tar vi båt til Skinnarbu og går til Gaustatoppen via Selstali. 122 km på åtte dager, inkludert en hviledag på Sandhaug omtrent midtveis..

Turen er under planlegging, så denne hendelsen vil bli oppdatert med detaljer etterhvert som de blir klare. Ta kontakt med NBSKs brukshundkomitè hvis du er interessert i å bli med og få informasjon tilsendt. Dette blir en tur med historisk sus og som vil synes på et norgeskart, ja til og med på en globus!

Kart med inntegnet rute
Fra vest til Øst, fra fjord til fjell. 122 km tvers over Hardangervidda på åtte dager.

Ruta er slik:

Print Friendly, PDF & Email

Detaljer

Start:
9. juli 2020
Slutt:
16. juli 2020
Kategorier for Arrangement:
,
Arrangement Tags:
, , , ,