Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Felles kløvtur på Hardangervidda

21. juli 2016

Også sommeren 2016 inviterer Brukshundkomitèen alle landets bernere og eiere til fjells for, om ikke å gjøre seg fete, så for å kjenne på frisk luft og fellesskap. Datoen er 21. til 24. juli, og bør være en fin måte å avrunde ferien for dem som har fellesferie. Utgangspunktet er Tuva turisthytte som ligger rett sør for Ustaoset og litt vest for Geilo. Brukshundkomitèens leder Jan Roar Sekkelsten er turleder, og har vært i dette området flere ganger før. 

Meld deg på mailinglista for turen nederst på siden her.

Kartutsnitt
Ruta for årets kløvtur

Ruta
Selv turen starter fredag 22. juli og vi følger merket rute til Åan turisthytte. 12 km er en passelig åpning hvor vi rekker fram til middag selv med god tid til frokost og rolig gangfart. Neste dag følger vi elva oppover mot Heinseter turisthytte. Denne turen er noe lenger, ca 15 km, men det er fortsatt overkommelig for folk og dyr med hverdagskondis. Siste dagen går ferden tilbake mot Tuva og store deler av turen på 12 km er ganske flat.

Kost og losji
Kløvturen, eller fellesturen, er basert på at deltakerne ordner seg med kost og losji selv. I utgangspunktet er dette en telttur. Alle hyttene på ruta er tilrettelagt for besøkende med hund, men måten de organiserer dette på vil variere, og kvaliteten likedan. Vi kan heller ikke forvente at turisthyttene har kapasitet til å ta imot et følge med mange store hunder uansett hvor godt tilrettelagt de er. De som ikke kan eller vil bo i telt, må på forhånd ta kontakt med den enkelte turisthytte, reservere plass og forhøre seg om hva slags tilbud de har for hunder på stedet.

Utsikt fra hvilende stilling
Folk og dyr nyter fjellufta

Utstyr
Er det godt vær og plass på hyttene, kan du gå denne turen veldig lett, nesten bare med drikkeflaske, tannbørste, lakenpose og bankkort. Skal du bo i telt og lage din egen mat, må du bære dette selv fordelt på deg selv og hunden. Kokesett for å varme vann til turmat, “Rett i koppen” og varm drikke kan vi selvsagt dele på. Dette koordinerer vi når turen nærmer seg og vi ser hvem som blir med. Utover det avgjør du selv hva som må til for å trives. Men gode sko, klær tilpasset vær- og værmelding, samt solkrem er obligatorisk.

Kostnader og transport
Det er ingen påmeldings- eller deltaker avgift på kløvturen. Vi gjør det så enkelt at hver deltaker betaler for seg og sitt, enten de bor i telt eller på hyttene. Noen av hyttene er private, men gir rabatt til medlemmer av Turistforeningen. Så et medlemskap i DNT er en fordel og blir spart inn i løpet av turen. Vi kan til en viss grad koordinere transport ved å formidle kontakt med påmeldte som har ledig plass i bil.

Tuva turisthytte med parkering
Vei og parkering ved Tuva turisthytte

Adkomst
Det går bilvei helt fram og det er gode parkeringsmuligheter for fjelltravere.

I tillegg går det buss mellom Geilo til Tuva en gang om dagen. Kommer du med toget, er det 10 km eller ca. tre timer å gå opp fra Ustaoset stasjon via Ustebergstølen. Denne ruta er skiltet og godt merket.

For info, priser og kontakt for reservasjoner på de enkelte hyttene, se http://hardangerviddanett.no/. Andre spørsmål kan du sende til [email protected]

Meld din interesse for fellesturen her:

Print Friendly, PDF & Email

Detaljer

Dato:
21. juli 2016
Kategorier for Arrangement:
,