En stor takk for hjelpen!

Den store skuta som heter NBSK er avhengig av et stort tillitsmannsapparat for å holde seg flytende, og vi trenger hjelp fra ytterligere frivillige for å komme i mål i regattaen. Etter innsatsen som er lagt ned den siste tiden, tør jeg påstå at vi vant dette løpet.

Helga 4.-6. september var en viktig milepæl i norsk hundehistorie, da European Dog Show ble arrangert på hjemmebane for første gang – den største hundebegivenheten i Norge noensinne. Tre dager med full aktivitet og internasjonal deltagelse.
En del av det store aktivitetstilbudet på Norges Varemesse denne helga var det tradisjonelle rasetorget. NBSKs styre anser det som viktig å være synlig på slike møteplasser, både for å informere om rasen og for å rekruttere medlemmer. Vi retter derfor en stor takk til avdeling Oslo og omegn, og øvrige frivillige, som la ned en kjempeinnsats for oss. Rigging av en vakker og tiltalende stand på torsdagen, 10 timers bemanning de neste tre dagene, og selvfølgelig rydding og nedrigging. Vi vet standen var godt besøk, og har fått mange godord. Tusen takk for innsatsen!

Søndag 6. september arrangerte vi den største bernerspesialen på mange, mange år. Rundt 175 individuelle påmeldinger fordelt på to ringer kommer takket være god innsats på markedsføringsinnsatsen på forhånd. Denne utstillingen har vært planlagt av utstillingskomiteen og andre frivillige i over to år, med en særdeles intensiv sluttinnspurt den siste måneden. Et stort apparat trengs også for å gjennomføre selve utstillingsdagen – fra første meter med ringbånd settes opp til siste bæsjeruke er plukket opp. Kiosk, sekretariat, rydding, organisering av ringene, informasjon, fotografering, også videre, også videre. Det er mange, mange synlige og usynlige oppgaver som utføres i løpet av en slik dag, og som kjent så er lønnen for frivillig arbeid noe en først kan heve i etterlivet/det neste livet (velg din åndelig tro).

Denne aktive og viktige helgen kan ha druknet annet viktig arbeid som gjøres i og for Norsk Berner Sennenhundklubb, og vi vet det foregår arbeid både på lokalt og nasjonalt nivå, i komiteer og avdelinger. Tiden vi har lagt bak oss er også en aktiv og intens oppstartstid etter sommerferien. Så tusen takk til alle som etter en velfortjent ferie legger ned betydelig innsats for å seile denne skuta videre til neste havn. I 2018 feirer NBSK 30 år, og vi håper å kunne legge til i en festpyntet havn, forberedt av mange av klubbens kunnskapsrike og dyktige medlemmer.

Veggklokke som Hilde Berntsen malte for klubben å gi i femtiårsgave til den finske sennenhundklubben.
Veggklokke som Hilde Berntsen malte for klubben å gi i femtiårsgave til den finske sennenhundklubben.

I samme åndedrag vil vi få gratulere vår søsterklubb i Finland med sitt femtiårsjubileum, som ble feiret siste helga i august! Norden har alltid stått sterkt sammen, og vi gleder oss til å se hva mer den finske sennenhundklubben kan få til de neste 50 årene. Gratulasjonsgave ble gitt av NBSK, og vi takker Hilde Berntsen for vakker malejobb hun tilbød seg å gjøre for oss!

 

På vegne av NBSKs styre,
Stine Bøe,
leder

Print Friendly, PDF & Email